Saç Dökülmesi

Saç Dökülmesi

Saç dökülmesi kimi zaman önemediğimiz, kimi zaman da önemsememezlik edemeyeceğimiz kadar canımızı sıkacak boyutlara gelen bir olgu. Saç dökülmesinin birçok nedeni olabilir. Ama önce saç büyümesi ve normal miktarda saç dökülmesi nasıl gerçekleşir bir bakalım.

Saç dökülmesi her zaman ciddi bir sorun değildir

Saçlarımız zaten her zaman dökülüyor. Saçımızın hep aynı yoğunlukta gözükmesinin nedeni ise, dökülen saçlar yerine saç foliküllerinden yeni saçların oluşması. Aslında saçlar da vücudumuzun canlı varlıklarından. Oluşuyor, belli bir süre varlıklarını devam ettiriyor ve sonunda dökülüyorlar. Bu süreç ortalama 4 ila 6 yıl arasında sürüyor. Büyüme dönemini tamamlamış bir saç 2-3 hafta içinde dökülme aşamasına geçiyor.

Yani saçımızın her gün belli oranda dökülmesi ciddi bir problem oluşturmuyor. Her sağlıklı kişinin her gün ortalama 100-150 tel saçı dökülüyor. Yani saç dökülmesi her zaman ciddi bir sorun değil.

Saç dökülmesi ne zaman bir sorun?

Saç, yılda 3 kez ortalama 2 ay süreyle dökülüyor. Eğer saçınız devamlı olarak ve günde 100-150 telden daha fazla dökülüyorsa ortada bir problem var demektir. Bunun önemli bir sağlık problemi mi yoksa basit bir rahatsızlık mı olduğunu, ya da stres kökenli olup olmadığını bir dermatoloğa görünerek anlayabilirsiniz.

Saç dökülmesi genetik nedenlerden kaynaklanabilir

Saç dökülmesi, özellikle erkeklerde genetik nedenlere dayanır. Genetik nedenlerden kaynaklanan dökülmelerin önüne kozmetik ürünlerle geçilemeyeceği gibi dermatolojik ürünlerle de sadece hızı yavaşlatılabilir. En önemli nokta, saç dökülmesi için, oradan buradan duyulan, doğruluğundan emin olmayacağınız maskeler, bakım kürleri gibi uygulamaları yapmamaktır. Dökülen saçın derisi çok hassas olup, her ürün bu deriye iyi gelmez. Böylesine ciddi bir konuyu uzmanlarına bırakıp, sizin için hazırlanmış dermatolojik ürünleri kullanmanız en mantıklısı gibi gözüküyor.

Saç dökülmesi yanlış beslenmeden kaynaklanabilir

Düzensiz beslenme, uzun süren açlık dönemleri, yeteri kadar protein almama saçın dökülmesine neden olur. Saç dökülmesi problemi yaşayanlar, özellikle hazır gıdalar ve fast food ile kızartmalar yememeye dikkat etmelidirler.

Saç dökülmesi vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklanabilir

Düzenli beslenemeyen kişilerin vitamin ve mineral eksikliği yaşaması normal. Ancak düzenli beslenmeniz de bu maddelerin eksikliğini hissetmeyeceğinizi garanti etmez. Özellikle demir, B12 ve folik asit eksikliği kadınların en önemli sorunlarının başında gelir. Ayrıca çinko ve biotin de saçlarla çok ilgili minerallerdir. Bunların eksikliği, saç dökülmesi ile sonuçlanabilir. Bu vitamin ve minerallerin eksik olduğu mutlaka kan tahlilleri yapılarak doktor tarafından söylenmeli ve besin takviyesi de buna bağlı olarak alınmalıdır.

Hormon değişiklikleri

Hamilelik, hormonal değişimlerin yoğun olarak yaşandığı bir dönem. Bu dönemde özellikle hamilelik öncesi dökülmeyen saçların bir arada dökülmesi normal.

Fakat hormonal nedenlere dayanan saç dökülmesi bazen hastalık nedeniyle de olabilir. Adette düzensizlikler, tüylenme, aknelerde hızlı artışın yanı sıra saç dökülmesi de yaşıyorsanız doktora görünmenizde fayda var.

Stres

Stresin bizzat kendisi saç dökülmesinin nedeni olabileceği gibi, stresi gidermek için kullanılan antidepresan ilaçlar da aynı etkiyi yapabilirler.

Diğer nedenler

Saç dökülmesi saçkıran hastalığı, sedef hastalığı, egzama,tiroid rahatsızlıkları gibi bir takım hastalıklar nedeniyle de gelişebilir. Bu yüzden belirgin derecede saç kaybınız varsa öncelikle bir doktora görünmenizde fayda var. Bir rahatsızlığınız olmaması durumunda, saç dökülmelerinizi diğer nedenlere bağlayarak uygun dermatolojik ürünleri kullanmak suretiyle sorununuza büyük ölçüde çözüm bulabilirsiniz.

Dermoailem.com’da bulabileceğiniz bazı saç dökülmesi karşıtı ürünler

Vichy Dercos Shampooing Energisant 400 ml Saç Dökülmesine Karşı Tamamlayıcı Şampuan

Vichy Dercos Shampooing Energisant 400 ml Saç Dökülmesine Karşı Tamamlayıcı Şampuan

Vichy markasının bu ürünü, saç dökülmesiyle mücadelede Aminexil içeren tek şampuan olmasıyla ayırt edilir. İster başlangıç seviyesinde olsun, ister ileri seviyede saç dökülmesine iyi gelen; hem erkek hem de kadınların kullandığı bir üründür. 2 patent ile korunan aminexil formülü,  folikül çevresindeki kolajenin sertleşmesini engelleyerek, saç kökü etrafında esneklik sağlar. Paraben içermez. Günlük kullanıma uygundur.

Babe Saç Dökülmesine Karşı Losyon 125 ml

Babe Saç Dökülmesine Karşı Losyon 125 ml

Saç dökülmesi, ince, kırılgan ve hassas saçlara sahip olanların karşılaşabileceği bir problem. Özellikle bu probleme karşı üretilmiş olan Babe Saç Dökülmesine Karşı Losyon, kepek sorunu ve aşırı sebum salgısının da önüne geçer. Saçları güçlendirerek kırılıp dökülmelerini engelleyen bu ürün, tüm saç tipleri için de uygun. Babe Saç Dökülmesine Karşı Losyon’un etkisinden faydalanmak için, ürünü sıkıp ıslak ya da kuru saç diplerine masajla uygulamanız yeterli.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: saç dökülmesi, saç dökülmesine karşı şampuan, saç dökülmesine karşı losyon, saç dökülmesi nedenleri
Ocak 20, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR