Rüşeym Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Rüşeym Yağı Nedir - Faydaları Nelerdir

Son dönemlerde adından sıklıkla söz ettiren rüşeym yağı, buğdaydan elde edilen bir besin kaynağıdır. Çok güçlü bir antioksidan olan rüşeym yağı pek çok faydaya sahiptir. Birçok hastalığa karşı kalkan görevi gören rüşeym yağı pek çok alanda kullanılmaktadır. Vitamin ve mineral açısından zengin olan rüşeym, birçok iç hastalığın tedavisinde yardımcı olarak tercih edilmektedir.

Rüşeym Nedir?

Rüşeym yağı, buğdayın özünden elde edilen değerli bir yağdır. Buğdayın üst kısmında bulunan rüşeym, buğdayın embriyosu veya çimlenen kısmı olarak bilinir. Rüşeym, buğday una dönüştürülürken özel ayrıştırma işlemlerinden geçirilerek elde edilir. Bir ton işlenmiş buğdaydan yalnızca bir kilo rüşeym elde edilir. Bu nedenle az üretilmesi nedeniyle oldukça özel ve kıymetli bir üründür. 

Rüşeymin içerisinde pek çok vitamin ve mineral yer almaktadır. Bu nedenle oldukça faydalı olan rüşeym, pek çok hastalığın tedavisinde tercih edilmektedir. Rüşeym yağı, A1, B1, B6 ve E vitaminleri açısından oldukça zengindir. Çok güçlü bir antioksidan olan rüşeym yağının içerisinde vitaminlere ek olarak folik asit, fosfor, magnezyum ve potasyum içerir. Multivitamin olarak tercih edilmektedir.

Rüşeym Yağının Faydaları Nelerdir?

Son dönemlerde oldukça popüler olan rüşeym yağı pek çok hastalığa karşı koruma sağlar. Oldukça yüksek besin değerlerine sahip olan rüşeym yağı lif ve bitkisel protein kaynağıdır. Rüşeym yağı, içeriğinde yer alan Omega 3, Omega 6, Omega 9 yağ asitlerinin yanı sıra A1, B1 ve E vitamini açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda magnezyum, çinko, folik asit, potasyum ve fosfor kaynağıdır.

Kalp Sağlığını Korur

İçeriğinde yer alan Omega 3 sayesinde kolesterolü dengeleyen rüşeym yağı kalp sağlığının korunmasında etkilidir. Kan dolaşımını iyileştirir. Böylece kalp krizi veya inme geçirme riskinin azalmasına yardımcı olur.

Kemik Gelişiminde Etkilidir

Düzenli kan dolaşımı ile büyüme ve gelişmede olumlu etkiye sahiptir. Kemik gelişimi ile büyümeye yardımcı olur.

Enerji Sağlar

Kaslarda yer alan Omega 3 yağ asitlerini enerjiye dönüştüren bir gıdadır. Sporcular tarafından kas sistemini güçlendirmesi ve enerji vermesi sebebiyle tercih edilmektedir. Kaslardaki gücü ve dayanıklılığı artıran bu gıda sporculara tavsiye edilen ürünler arasında yer alır.

Beyne Yararlıdır

İçeriğinde yer alan A, E vitaminleri ve antioksidanlar sayesinde hafızanın güçlenmesine katkı sağlar. Konsantrasyonu artırır. Dikkat dağınıklığına iyi gelir.

Rüşeym Yağı Nasıl Kullanılır?

Rüşeym pek çok biçimde tüketilebilmektedir. Rüşeym yağının tadı tatsız olduğu için tüketmesi zor olabilir. Bu nedenle rüşeym, yiyeceklere katılarak tüketilebilir. Bunun yanı sıra kapsül şeklinde multivitamin olarak da tüketilebilir. Zade Vital Rüşeym Yağı 500 mg 30 Blister Kapsül günde 2-4 kapsül tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Etiketler: rüşeym, rüşeym yağı, rüşeym yağı nedir, rüşeym yağı faydaları
Haziran 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR