Ruj Sürerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ruj Sürerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Makyaj denildiğinde vazgeçilmez ürünlerden biri de ruj olmaktadır. Hatta pek çok kişi ruj sürmediği takdirde kendini makyaj yapmamış gibi hissedebilmektedir. Ancak, ruj dudak makyajı söz konusu olduğunda çok önemli olmaktadır. Kötü sürüldüğü zamanlarda hoş bir görüntü vermeyebilmektedir. Bu nedenle sizler için ruj sürerken dikkat etmeniz gereken birkaç temel bilgiyi derleyerek kusursuz dudak makyajı için gerekli olan bilgileri sıraladık.

Dudaklarınızı Nemlendirmeyi Unutmayın

Dudaklarınızda cildinizin bir parçası olmaktadır ve cildinizi nemlendirdiğiniz her zaman dudaklarınızı da nemlendirmeniz gerekmektedir. Çünkü, kuru, çatlamış ya da soyulmuş bir dudakta ne kadar kaliteli bir rujda kullansanız kötü bir görüntünün oluşmasına engel olmanız mümkün olmayacaktır. Bu nedenle de cildinizi nemlendirirken doğru bir biçimde dudaklarınızı de nemlendirmeyi unutmamanız gerekmektedir.

Dudağınızı nemlendirdiğinizde de Selin Beauty Ruj Matte Mocha gibi kalitesini belirli oranda kanıtlamış ürünlerin kullanılması önerilmektedir.

Doğru Dudak Kalemi Seçimi Yapın

Ruj sürmeden önce dudak kalemi uygulanması yapmak dudağınızın hatlarının daha net olmasını sağlamakta, dudak çizgilerinizi daha belirgin hale getirmektedir. Böylelikle daha kusursuz bir dudak görüntüsü elde etmeniz mümkün olacaktır. Ancak, dudak kalemi sürerken kullanacağınız ruj ile arasında bir ya da iki ton kadar ufak farklılıkların olmasına dikkat etmeniz önerilmektedir. Çünkü, eğer kalem ve ruj aynı ton olursa o zaman doğal olmayan bir görüntünün oluşmasına neden olabilirsiniz.

Rujun Altına Baz Uygulamayı Unutmayın

Rujunuzun daha kolay sürülebilmesi ve daha kalıcı bir görüntü elde edebilmeniz için ruj öncesinde dudağınıza baz uygulamanız önerilmektedir. Böylelikle hem dudağınızın nemlenmesine yardımcı olabilirsiniz hem de rujunuzun dudağınızda daha net ve kusursuz görünmesini sağlayabilirsiniz.

Ruj Sürmeye Doğru Yerden Başlamayı Unutmayın

Ruj sürerken genellikle uyulması gereken bir rutin olmaktadır. Ancak zaman zaman bu rutinin değiştiği, farklılaştığı ya da atlandığına rastlamak mümkün olabilmektedir. Bu nedenle rujunuzun daha kusursuz görünmesini istiyorsanız öncelikle ruj sürme yönünüzü tayin etmeniz gerekmektedir. Bunun için en iyi yol genellikle ruj sürmeye ortadan başlamak ve dışa doğru devam etmektir. Böylelikle dudağınız daha belirgin ve dolgun duracaktır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: ruj, ruj nasıl sürülür, ruj çeşitleri, mat ruj, saten ruj, dudak kalemi, nemlendirici dudak kremi, dudak makyajı, makyaj önerileri
Eylül 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR