Retinolün Cilde Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Retinolün Cilde Faydaları Nelerdir - Nasıl Kullanılır

Kadınların cilt güzelliği konusunda başvurdukları pek çok ürün vardır. Bu ürünlerin içerikleri kullanılan bölgeye ve cildin yapısına göre değişkenlik gösteriyor olsa da cilt bakımı denildiğinde en etkili ürün bileşeni olarak retinol dikkatleri üzerine çekmiştir.

Retinol Nedir?

Retinol, kozmetik ürünleri içinde en etkili bileşen olarak kabul edilir. A vitamini türevleri içinde yer alan retinol sivilcelerin azaltılmasından tutunda yaşlanmanın etkilerini geciktirmeye varıncaya kadar birçok etkiye sahip. Krem ve serumların içinde bulunan retinol isteğe bağlı tek cilt bakım ürünü olarak da kullanılabilir.

Retinol’ün Cilde Faydaları Neler?

Retinolün cilt üzerinde oluşturduğu bir takım olumlu etkiler vardır. Aşağıda faydaları açıklamalı olarak belirtilmiştir.

Cildi aydınlatılmasını sağlar: Retinol kullanıldıktan bir süre sonra cildi pul pul dökerek parlak ve pürüzsüz bir yapının ortaya çıkmasını sağlar. Hücre dönüşümü olarak bilinen bu durum sayesinde cilt daha aydınlık bir görüntü kazanır.

Ciltteki lekelerin giderilmesini sağlar:  Kadınlar için en büyük sorunlardan bir tanesi ciltte meydana gelen lekelerdir. Yaşa bağlı olarak görülen lekelerle başa çıkabilmek için düzenli olarak retinol kullanımı, güneş lekelerini, sivilce izlerini ve koyu lekeleri gidermeye yardımcı olacaktır.

Sivilcelerden kurtulmaya yardımcı olur: Cildin sivilcelenmesinin en önemli nedeni yağlanmadır. Yağlı ciltte sebum miktarı artar. Bu da sivilcelere ve siyah noktalara neden olur. Retinol sebum dengesini sağladığı için siyah nokta ve sivilcelerin giderilmesini sağlar.

Kırışıklıkları azaltır: Yaşla birlikte ciltteki kolajen miktarı azaldığından dolayı cilt elastikiyetini kaybetmeye başlar ve bu da kırışıklığa neden olur. Retinol ise cildin ihtiyacı olan vitamin dengesini sağlar. Dermoskin Be Bright Retiinyl Face Serum 33 ml, Ciltdeki leke ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olur. Cildinizi temizledikten sonra lekelerin olduğu kırışıklık derinliğinin ve lekelerin olduğu kırışıklık derinliğinin ve lekelerin çok olduğu yerlere göze temas ettirmeyecek şekilde ince bir tabaka halinde uygulamanız yeterlidir.

Lekeli Ciltler & Aydınlatıcı kategorimiz içinde aradığınız cilt bakım serumlarını bulabilirsiniz. Retinol içeren cilt bakım ürünleri cildin ölü derilerden arındırılmasını sağlayarak daha temiz ve parlak bir cilde kavuşmanızı sağlar. 

Cilt bakım ürün çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: retinol nedir, retinol, retinolün cilde faydaları, retinol nasıl kullanılır
Mart 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR