Retinol Serum ile Cildinizi Güzelleştirin

Retinol Serum ile Cildinizi Güzelleştirin

Günlük olarak uygulanabilecek anti age etklili retinol serum uygulamalarıyla birlikte hem yaşlılıkla hem de akne ile savaşmak mümkündür. Çünkü, yıllardır dermatologların ve uzmanların retinol önermesi bir tesadüf değildir. Bu nedenle sizler için retinol serumla ilgili birkaç genel bilgi hazırladık.

Retinolün Temelleri

Retinol maddesi en genel haliyle A vitamininden elde edilebilen kimyasal olarak ise retinodilere mensup olan bir maddedir. Retionid ailesine mensup bir diğer cilt bakım ürünü ise reçeteli olarak elde edilen tretinoindir. Her iki madde de cilt güzelliğinde çok etkilidir. Ancak, tretinoin reçeteli bir ilaç olduğu için doktor kontrolü dışında kullanılmaması önerilir. Bunun yerine retinol maddesinden elde edilen La Roche Posay Redermic [R] Yeux 15 ml – Retinol İçerikli Yaşlanma Karşıtı Bakım Kremi gibi bakım kremlerinin kullanılması önerilebilir.

Aynı zamanda tretinoin kullanmadan önce düşük dozlarda retinol kullanımı da cildin alışması için güzel bir yöntem olabilir.

Retinolün Yaşlanma Karşıtı Faydaları

Retionid ailesi genel olarak yaşlanma karşıtı özellikleri sayesinde tanınan bir ailedir. Bundan kaynaklı olarak da bu aile üzerine yapılan çeşitli araştırmalar da retinol ve diğer retionid ailesinin mensuplarının ciltteki kolajen üretimini desteklediği ortaya konmuştur. Kolajenler ise genel olarak cildin daha sıkı ve daha gergin bir biçimde görünmesinden sorumlu partiküllerdir. Ancak ilerleyen yaşlarda kolajen üretimi azaldığı için kırışıklıklarla karşılaşmak mümkündür. Bu nedenle de retionid ailesinin mensupları kullanılarak kolajen üretimini arttırmak gerekir. Böylelikle kırışıklıklar azaltılabilir.

Retionidlerin etkilerinin artması için ise kişinin bu retinolleri düzenli kullanması, kendine dikkat etmesi gerekir. Aksi takdirde retionid ailesinin mensuplarının etkisi de azalacaktır. Ancak bu kimse tarafından istenilen bir şey değildir. Ayrıca retinoller cilt hücrelerini yenileyici özellikler gösterdikleri için yaşlanan hücrelerin yerine vücudun yeni ve sağlıklı hücreler üretmesine yardımcı olur.

Bu nedenle de düzenli retinol kullanan kişilerin ciltleri daha parlak ve çok daha taze görünür. Retinolün ana faydalarına göz atıldığında da benzer bir sonuç ile karşılaşılır. Bu sonuçlardan en neti ise kırışıklıkların azalması, gözeneklerin rahatlaması ve cildin aydınlanması şeklinde sıralanabilir.

https://www.dermoailem.com
Etiketler: anti age, retinol serum, retinol serum nedir, retinolün temelleri, retinol serumun faydaları, yaşlanma karşıtı krem
Eylül 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR