Retinol Nedir? Ne İşe Yarar? Cilt Bakımında Faydaları Nedir?

Retinol Nedir? Ne İşe Yarar? Cilt Bakımında Faydaları Nedir?

Retinol son zamanlarda isminden çokça söz edilen ve özellikle anti-aging söz konusu olduğunda faydaları bilinen bir bileşendir. Vücudumuzda üretilen kaynaklar sayesinde oluşturulan retinol aslında A vitamininin değişik bir formudur. Yaşlanma karşıtı olarak önemli bir rol oynayan retinolün cilt bakımı için faydalarını ve retinolü hangi şekillerde cildinize uygulayabileceğinizi sizler için anlattık.

Retinol Cildinize Nasıl Fayda Sağlar?

Cildinizin yaşlanmasını geciktirmek için hücre yenilenmesini desteklemeniz gerekmektedir. Bu noktada retinol epidermal yenilenmeyi hızlandırır ve vücudunuzdaki A vitamini eksikliğini giderir. Retinol kolajen ve elastin proteinlerine takviye yaparak aknelerin azalmasını da sağlar. Retinol, bu özelliği ilk keşfedildiğinde cilt bakımı dünyasında bu yönde etkili bir vitamin olarak kullanılmaya başlamıştır ancak günümüzde ise çoğu kremde yaşlanma karşıtı özelliği için kullanılmaktadır.

Retinol hücresel yapıyı yenilemenin yanında sebum üretimini de dengelemektedir. Aslında sebum üretimi sayesinde akne oluşumunu engelleyen retinol cildinize genel anlamda bir ışıltı, gençlik ve sağlık katar.

Cildim İçin Retinolü Nasıl Kullanabilirim?

Retinol A vitamininin bir formu olması yönüyle gıdıyla takviye edilebilir. Et, tavuk, balık, süt ve süt ürünleri gibi A vitamini açısından zengin hayvansal gıdalarda retinol de bolca bulunur. Bunun yanı sıra, beta-karoten açısından zengin sebze ve meyveleri de tüketmeyi göz önünde bulundurabilirsiniz. Beta-karoten vücutta retinole dönüştürüldüğü için bu sebze ve meyvelerin tüketimi de aynı amaca hizmet etmektedir. Tabii ki, hayvansal gıdaları, sebze ve meyveleri kontrollü bir şekilde tüketmenizi tavsiye ederiz.

Cilt bakımınızı sağlarken krem ve serum gibi yardımcılara başvurmak ise bir diğer seçenektir. Cildiniz için retinolü sağlamanın en mantıklı yollarından biri de cildinize uygun cilt kremi seçimidir. La Roche Posay Redermic [R] Yeux 15 ml - Retinol İçerikli Yaşlanma Karşıtı Bakım Kremi özenle formülize edilmiş içeriği sayesinde cildinizi nemlendirirken gençleştirir. İçindeki retinol ve cildinize yoğun ve etkili bir bakım sağlamak amacıyla özellikle geliştirilen içeriği ile La Roche Posay Redermic [R] Yeux cildinize gerekli yaşlanma karşıtı bakımı sağlayacaktır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: retinol nedir, retinol ne işe yarar, retinolün faydaları, retinol cilde nasıl fayda sağlar, cilt bakımı, anti aging
Ağustos 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR