Reishi Mantarının Faydaları Nelerdir?

Reishi Mantarının Faydaları Nelerdir?

Sapı bulunmayan, yumuşak, düz ve kırmızı parlak renkte şapkası bulunan Reishi mantarı, olgunlaşmaya başladıkça kahverengi bir hal almaya başlar. Buruk bir tada sahip olan bu mantarlar sporlarını ince gözeneklerden yayarlar. İçeriğinde polisakkaritler, triterpenler, amino grup asitleri, lakton, mannitol, doymamış yağ asitleri, alkaloidler, protein, vitaminler ve mineraller bulunur. Dayanıklı olan bu mantar odunsu ve geniş yapılıdır.

Reishi mantarı odunsu yapısından dolayı kuru olarak yenilmez. % 75’i sudan oluşan mantarın özü çıkarılarak ya da çayı demlenerek tüketilebilir.

Reishi mantarının acı bir tadı vardır bu nedenle tüketilmesi kolay değildir. Kurutulup toz haline getirilen mantar kahve şeklinde tüketilebilir. Aşağıda Reishi mantarı tüketildiğinde elde edilecek faydalar sıralanmıştır.

Reishi Mantarının Faydaları

  • Bağışıklık sistemini güçlendiren bir yapıya sahiptir,
  • Anti-aging olmasından dolayı vücutta hücrelerin yenilenmesini sağlar,
  • Vücuttaki zararlı toksinleri uzaklaştırır,
  • Şeker hastalığına karşı önleyicidir,
  • Kan dolaşımını düzenleyerek kalp damar hastalıklarının oluşumunu engeller,
  • Vücut fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur,
  • Prostat, meme ve akciğer kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir,
  • Kandaki oksijen miktarını artırarak cildin yenilenmesini sağlar,
  • Stresi giderir, uykuyu düzenler,
  • Tansiyon ve kolesterole iyi gelir,

Ogansia Reishi Mantarlı Sade Türk Kahvesi 20 x 7 gr saray mutfaklarından günümüze kadar gelmeyi başarmış en güzel ve sağlıklı içeceklerden bir tanesidir.

Reishi mantarı içerdiği antioksidan nedeniyle hemen tüketilmesi gerekir. Kanı sulandırma etkisinden dolayı kan hastalığı bulunanların tüketmeden önce doktora danışmasında fayda vardır.

İçecekler insan hayatı için önemli bir yere sahiptir. Bazı içecekler keyfi olarak tüketilirken bazılarının hem keyfi hem de insan sağlığına faydaları vardır. Reishi mantarının kahvesi ise damaklarda ayrı bir lezzet bırakırken rahatlama etkisinden dolayı gün içerisinde tüketilmesi faydalı olacaktır.

Reishi Mantarı Nerede Yetişir?

Reishi mantarının yetişebilmesi için az ışık gören yabani ormanlık alanların olması gerekir. Canlı ağaçlar üzerinde veya çürümeye yüz tutmuş ağaç kütüklerinin üzerinde yetişir.

Takviye edici gıda ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilir ve sipariş verebilirsiniz.

Etiketler: reishi mantarı nedir, reishi mantarının faydaları nelerdir, reishi mantarı nerede yetişir, içecekler, beslenme önerileri
Aralık 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR