Pycnogenol (Çam Kabuğu) Nedir? Çam Kabuğunun Faydaları

Pycnogenol (Çam Kabuğu) Nedir? Çam Kabuğunun Faydaları

Akdeniz’deki ülkelerde çam ağaçları sıklıkla yetişmektedir ve bu ağacın kabuğu ilaç yapmak için kullanılabilmektedir. Güneybatı Fransa’da bir bölgede yetişmekte olan çam ağaçları, ticari maksatla satılan bir ürün haline gelmiştir. Bu ürün yani çam kabuğu ekstresi ABD’nin tescilli ticari markası olan Pycnogenol yapmak için kullanılmaya başlamıştır. Çam kabuğundaki aktif bileşenler anı zamanda fıstık derisi, üzüm çekirdeği ve cadı fındığı ve kabuğu da dahil olmak üzere diğer kaynaklardan ekstrakte edilebilmektedir.

Çam kabuğu özü; diyabet, diyabetle ilgili sağlık sorunları ve diğer birçok kullanım arasında kalp ve kan damarlarının sorunlarını tedavi etmektedir. Bu nedenle de genellikle Solgar Pycnogenol gibi ağızdan kullanılmaktadır.

Bazı insanlar yaşlanma karşıtı ürünler arasında çam kabuğu özü içeren cilt kremleri de tercih etmektedir. Kemoterapinin neden olduğu diyabet, hemoroid ve ağız ülseri olan kişilerde ayak ülserlerini tedavi etmek için cilde uygulanabilen bir takviye edici gıda olmaktadır.

Çam Kabuğu (Pycnogenol) Faydaları

Çam kabuğunun pek çok faydası vardır. Bunlar, alerjiler, astım, atletik performans, dolaşım sistemi problemleri ve benzeri şeklinde sıralanabilmektedir.

Alerjiler

Yapılan bazı araştırmalar çam kabuğunun alerjilerin giderilmesi için kullanılabilir olduğunu söylemektedir.

Astım

Astım ilaçlarının yanı sıra alınan çam kabuğu ekstresinin astım ilacının etkisini arttırdığını öne süren çalışmalar bulunmaktadır.

Atletik Performans

Gençler (20-35 yaş) arasında yapılan bir çalışmaya göre, bir ay boyunca düzenli olarak çam kabuğu ekstresi tüketen gençlerin sporda daha atletik davranabildiği gözlemlenmiştir.

Dolaşım Problemleri

Çam kabuğu ekstresi ağızdan alındığında dolaşım sistemini düzenleyici bir etkiye sahip olduğu, bacak ağrılarına da iyi geldiği çeşitli çalışmalar ile ortaya konmuştur.

Zihinsel Fonksiyonun İyileştirilmesi

Araştırmalar, çam kabuğunun standartlaştırılmış bir ekstraktının 3 ile 12 ay boyunca ağızdan alınmasının her yaştaki yetişkinlerde zihinsel işlevi ve hafızayı güçlendirdiğini ortaya koymuştur.

Gözdeki Retina Hastalığı

Standart bir çam kabuğu ekstresinin 2 ay boyunca ağızdan alınması, diyabet, ateroskleroz ya da diğer hastalıkların neden olduğu retina hastalığının daha da kötüleşmesini yavaşlattığı ve engellediği düşünülmektedir. Bunun yanı sıra görme yeteneğini de güçlendirmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: pycnogenol nedir, çam kabuğu nedir, çam kabuğunun faydaları nelerdir, çam kabuğu nelere iyi gelir, pycnogenol faydaları, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Temmuz 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR