Pürüzsüz Makyaj: Pudra Nasıl Sürülür?

Pürüzsüz Makyaj: Pudra Nasıl Sürülür

Kusursuz bir makyaj için pudra olmazsa olmazdır. Çünkü istenilen saten pürüzsüzlüğüne ulaşabilmek için makyajda pudra kullanımı çok önemli olmaktadır. Bu nedenle sizler için pürüzsüz makyaj yapabilmek adına gerekli olan pudranın nasıl kullanılması gerektiğini derledik.

En Doğru Şekilde Pudra Nasıl Sürülür?

Pudrayı en doğru şekilde kullanabilmek için öncelikle fondöten, pudra, fırça ve makyaj süngeri gibi ürünlere sahip olmanız ve doğru sıralama ile adım adım uygulamanız gerekmektedir.

Temizleyin ve Nemlendirin

Pürüzsüz makyaj için ilk olarak yüzünüzü temizleyip ardından da nemlendirmeniz gerekmektedir ve önce bir makyaj astarı kullanırsanız makyajınız daha kalıcı olacaktır.

Fondöten Sürme

Göz altları, ağız çevresi ya da yüzünüzde herhangi renk açısından farklılaşmış bir bölge varsa bütünlük sağlamak için kapatıcı kullanılması önerilmektedir. Ardından tüm yüzünüze eşit bir şekilde fondöten sürmeniz ise daha kusursuz bir görüntü yaratacaktır.

Pudrayı ise yüzünüze kapatıcı ve fondöten sürdükten sonra sürmeniz gerekmektedir. Eğer kullandığınız ürün hem pudra hem de fondöten özelliği olan New Well Derma Porselen Pudra Make Up Powder NW21 gibi bir ürünse astardan sonra direkt olarak da uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Makyaj Süngeri ile Pudrayı Sürün

Cilt tonunuza uygun renklerde bir pudrayı tüm yüzünüze bir makyaj süngeri ile uygulamanız önerilmektedir ve bu ürünlerin Newwell gibi kaliteli markaların etiketlerine sahip olması daha net, daha sağlıklı bir makyaj yapmanızı sağlayacaktır.

Burada dikkat etmeniz gereken şey, süngeri cildinize nazikçe birkaç kez temas ettirip daha sonra bu bölgeye eşit bir şekilde karışacak şekilde sürmeniz olacaktır. Bu sayede bütünlük sağlanacak ve cildinizin pürüzsüz gözükmesi sağlanmış olacaktır.

Ayrıca dilerseniz pudrayı yumuşak bir fırça yardımıyla sürmenizde de bir sakınca yoktur. Kullanacağınız makyaj fırçası konusunda kararsızsanız hangi makyaj fırçası ne için kullanılır konusunda destek almalısınız. Fırçanıza pudrayı aldıktan sonra fazlalığını sallayarak fırçadan dökmeniz önerilmektedir. Yüzünüzün orta bölümünden sürmeye başladıktan sonra sürüşlerinizi uzun uzun yapmanız ise daha kusursuz bir görüntü için gerekli olmaktadır.

Tüm Yüzünüze Yayın

Boynunuza da diğer görünür alanlara sürdüğünüz şekilde eşit miktarda pudra sürerek bütünlük sağladığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Aksi taktirde yüzünüz vücudunuzdan geri kalanından farklı bir görünüşe sahip olabilir ve bu da her zaman istenilmeyebilmektedir.

Pudra Sürerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Uygulama cilt tiplerine göre değişiklik göstermektedir. Eğer kuru bir cilde sahipseniz pudrayı sadece göz altlarına ve T bölgesine sürmeniz önerilmektedir. Çünkü, diğer kuru bölgelere sürerseniz yamalı bir görüntüyle karşılaşma ihtimaliniz artmaktadır.

Yağlı cilde sahip kişiler yağlı bölgelere biraz daha fazla pudra sürerek eşit bir görüntü elde etmeyi amaçlamaktadır. Birkaç katta hızlı bir kapama istiyorsanız tercihiniz makyaj süngerinden yana olmalıdır.

Cilt tonunuza yakın renkte bir pudra rengi seçmeye çalışmanız önemli olmaktadır. Eğer daha beyaz bir cilt istiyorsanız New Well Derma Whitening Skin Powder Pudra gibi daha çok beyazlatıcı etkiye sahip pudralar seçmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde beyaz bir görüntü yakalamanız zor olabilmektedir.

https://www.dermoailem.com
Etiketler: makyaj, pudra nasıl sürülür, makyaj sabitleme, fondöten sürme, makyaj süngeri
Nisan 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR