Pudra Nedir? Pudra En Doğru Şekilde Nasıl Uygulanır?

Pudra Nedir? Pudra En Doğru Şekilde Nasıl Uygulanır?

Pudra bir makyajın en kilit ürünlerinin başında gelir. Tendeki masajın sabitlenebilmesi, kullanılan ürünün çizgi oluşturmaması ve cildin mat görünümünü engellemek için kullanılır.

Eğer ciltte pürüzsüz bir görüntü isteniyorsa mutlaka pudra kullanılması gerekir. Pudra isteğe bağlı olarak fondötenin üzerine de sürülebilir tek başına da kullanılabilir. Cildin mat görünmesi için yağlı cilde sahip olanların kullanması uydundur.

Pudra Çeşitleri

Kozmetikte kullanılabilecek farklı pudra çeşitleri vardır. Bunlar şu şekilde belirtilebilir.

  1. Sıkıştırılmış pudra
  2. Aydınlatıcı pudra
  3. Toz pudra
  4. Transparan pudra
  5. HD pudra

Sıkıştırılmış Pudra

Sıkıştırılmış pudralar tek başına ya da fondöten üzerine uygulanabilir. Tek başına kullanıldığında hafif kapatıcı bir etkiye sahiptir. Cilde pürüzsüz bir görüntü verilmek istendiğinde sıkıştırılmış pudra tercih edilebilir.

Aydınlatıcı Pudralar

Aydınlatıcı pudralar adından da anlaşılacağı gibi cildin daha ışıltılı görünmesini sağlar. Cilde doğal bir parlaklık verdiği için mat cilde sahip olanlar aydınlatıcı pudraları kullanabilirler. New Well Derma Highlighter Pudra NW12 Porselen Make Up Aydınlatıcı, yüksek pigmentasyonu ve tozutmayan yapısıyla simsiz bir parlaklık sağlar. Fırçasını kullanarak ürünü yüzünüzde aydınlatmak istediğiniz bölgelere kolayca uygulayabilirsiniz.

Toz Pudra

Toz pudranın amacı makyajın sabitlenmesini sağlamaktır. Toz pudralar sıkıştırılmamış olmalarından dolayı cildin aydınlık görünmesini sağlayacaktır.

Transparan Pudra

Transparan pudraların yapılarından dolayı kapatıcı etkisi yoktur. Bunun için cilde uygulandığında cildin renginde herhangi bir değişiklik olmadan ince çizgileri ve gözenekleri kapatır. 

HD Pudra

HD pudralar, ünlülerin makyajlarında özellikle televizyona çıkarken sürdükleri pudra çeşididir. Bu tip pudralar diğer pudralara göre daha hafiftir ve yüksek çözünürlüğe sahiptir. Günlük kullanımda pek ihtiyaç duyulmuyor olsa da özellikle okul partileri, düğün, nişan gibi etkinlikler için doğru seçimdir.

Pudra Nasıl Sürülür?

Pudra kullanımı oldukça basittir. Yapmanız gereken ilk şey yumuşak kıllara sahip olan fırçaları tercih etmeniz. İsteğe bağlı fondöten kullanabilir ve sonrasında pudrayı fırçayla alarak fazlasını çırpıp yüzün ortasına uygulamak. Sonrasında eşit görünüm için dış köşelere doğru yuvarlak hareketlerle dağıtabilirsiniz.

Takviye edici gıda çeşitlerini https://www.dermoailem.com/ adresimizden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: pudra nedir, pudra nasıl uygulanır, pudra çeşitleri nelerdir, makyaj önerileri, güzellik sırları
Aralık 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR