Propolis Ne İşe Yarar? Propolis Nasıl Kullanılır?

Propolis Ne İşe Yarar? Propolis Nasıl Kullanılır?

Propolis, arıların yaprak döken ağaçların tomurcuk ve kabuklarından toplamış oldukları balmumu, polen ve tükürük salgıları ile zenginleştirmiş oldukları bir maddeye verilen isimdir. Arılar topladıkları bu propolisleri peteklerinde dezenfekte edebilmek amacıyla mumyalama yaparlar. Yani ağaçlar sayesinde üretilmiş olan propolisler reçine ve mumdan meydana gelir.

Propolislerin aktif bileşenlerine baktığımızda flavonoidleri görebiliriz. İçeriğinde hidroksisinnamik asitler, arı enzimleri, şeker, B, C ve E vitaminleri, mineraller ve eser elementler vardır.

Propolisin kullanım alanları geniş ve çeşitlidir ve şunları içerir:

  • Yanık ve yaraların tedavisi,
  • İdrar yolu enfeksiyonlarının giderilmesi,
  • Diş plağı,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir,,
  • Uçuk, genital herpes ve diğer virüslerin tedavisi,
  • Dermatit ve akne tedavisi,
  • Boğaz ağrısı veya iltihaplı bademcikler,
  • Soğuk algınlığını önlemek için önleyici tedavi,
  • Ülser tedavisi,
  • Artrit ve diğer eklem ağrılarına karşı rahatlama,

Ogansia Propolis 600 mg 60 Tablet, 11 yaş üzeri yetişkinler için günde 2 tablet olarak bol su ile tüketilmesi tavsiye edilir.

Propolis Nasıl Tüketilmeli?

Propolisin arı kovanındaki peteklerde bulunduğunu yukarıda belirtik, ancak tüketirken doğrudan kovandan alınmaz. Sıcak olduğunda sakız gibi yapışkan olan propolis, soğuduğunda ise kırılacak kadar sert olabilir. Tüketilmesine uygun hale getirilebilmesi için öncelikli olarak işlenmesi yani özütlenmesi gerekir. Özüt işlemi laboratuar’da ve uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Doğrudan kovandan alınması fayda beklenilen bir gıdadan zarar görmeyi içerir. Takviye edici gıdalar işlenirken sağlıklı bir hale dönüştürülür. Propolislerde arılar tarafından üretilirken arının doğadaki her şeyle temas etmesinden kaynaklı olarak sağlık için riskli olabilir.

Propolis Özü Nasıl Elde Edilir?

Propolis özü, reçineyi çıkarmak için glikol kullanılarak yapılır, bu da onu daha ince ve daha az sert bir tat haline getirir. Özü o kadar güçlü değil, ancak alkolsüz, çocuklara uygun ve tadının olmamasından dolayı tüketilmesi kolaydır. Sıvı formu 11 yaşının altındaki çocukların sevdiği içeceklere ve sıvı gıdalara eklemenizi kolaylaştırır.

Takviye edici gıda ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilir ve sipariş verebilirsiniz.

Etiketler: propolis nedir, propolis ne işe yarar, propolis nasıl kullanılır, takviye edici gıdalar, sağlıklı yaşam, beslenme önerileri
Aralık 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR