Propolis Kullanımı Nasıl Olmalı?

Propolis Kullanımı Nasıl Olmalı?

Propolis, arıların bitkilerin saplarından ve tohumlarından topladıkları antioksidan özelliği güçlü doğal bir arı ürünüdür. Propolisin asıl amacı arı kovanının içindeki mikropların yok edilmesi ve bu sayede kovan içindeki ortamın steril olmasını sağlamaktır. Propolisin etkisini anlatabilmek için nar suyu ile kıyaslardan tam 80 kat daha güçlüdür.

Propolis güçlü etkisinden dolayı insanlar tarafından da kullanılır. Vücuttaki virüs ve bakterilerin yok edilmesini sağlayarak hastalıklara karşı vücudu daha dirençli bir hale getirir. Düzenli olarak propolis tüketen kişilerin bağışıklık sistemi daha güçlü olduğundan hastalanma riski de azalır.

Propolisin sağlığa birçok faydası vardır. Ağız yaralarından tutunda solunum sistemi rahatsızlıklarına kadar birçok etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Propolisin Beslenme üzerine etkisi nedir?

Ogansia Proplus C Spray 30 ml, yüksek vücut direnci, sağlıklı ağız ve boğaz florası için ekinezya ve zencefilin doğal gücüne C vitamini eklenmiş bir gıda takviyesidir. Alkol kullanmadan yüksek teknoloji ekstraksiyon metodu ile sıvı karbondioksit çözücüsü yardımıyla saflaştırılan saf propolis içerir. 4 yaş ve üzeri çocuklar ile yetişkinler için günde 3 kez 3 doz sprey olarak uygulanması tavsiye edilir.

Ham Propolis Tüketilebilir mi?

Propolisler kovandan alındığı şekliyle tüketilemez. Kovan içerisinde balmumu ile karışık olarak bulunduğundan sert bir yapıya sahiptir. Yani bu şekilde tükettiğinizde vücudunuza zararı olmamasına karşın etkisini sadece %2 oranında görebilirsiniz. Propolisin etkisini artırmak için öncelikli olarak onu tüketilebilir hale getirmek gerekir. Bunun içinde özütleme işleminin yapılması şarttır. Özütleme işlemi esnasında propolis içerisindeki balmumu ve diğer safsızlıklar ayrıştırılır ve yararlı diğer bileşenlerin eklenmesi sağlanır.

Takviye edici gıdalar vücudun kendi üretemediği ya da dengeli bir beslenme yapılamadığında kullanılması gerekir. Propolis ise takviye edici gıdalar içerisinde insan sağlığını korumaya yardımcı, bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkiye sahiptir.

Gerçek Propolis Ayırt Edebilir mi?

Propolisin gerçek olup olmadığını bakarak ayırt edebilmek mümkün değildir. Bu nedenle bu tip ürünleri satın alırken mutlaka güvenebileceğiniz yerlerden almanız gerekir. Piyasada Çin’den gelen ürünler vardır ve bu ürünler saf olmadığı için dikkat etmek gerekir.

Takviye edici gıda seçenekleri için https://www.dermoailem.com/  adresini ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: propolis kullanımı nasıl olmalı, propolisin beslenme üzerine etkisi nedir, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Ocak 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR