Profesyonel Sporcu Diyetinde Neler Olmalı?

Profesyonel Sporcu Diyetinde Neler Olmalı

Beslenme bir sporcunun performansının artırılmasında ve başarı sağlamasında önemli bir role sahiptir. Her sporcunun branşı ayrı olduğundan yaşam standardı da farklı olacaktır. Bazı sporcular karbonhidrat yüklemesi gerekirken bazılarının da protein açısından zengin beslenmesine ihtiyaç vardır. Bunun için her sporcu yaptığı spora göre bir diyet belirlemesi gereklidir.

Sporcular beslenmesini yaparken enerji ihtiyaçlarını mutlaka doğru kaynaktan karşılaması gerekir. Aksi takdirde enerji ihtiyacını karşılayamayacağı için performansı düşecektir.

Sporcu Diyeti Performansını Nasıl Etkiler?

Sporcu beslenmesi yalnızca maçlar öncesinde ya da sonrasında değil tüm gün sürmesi gereken bir programdan oluşur. Doğru beslenmemiş olan sporcuların performansı düşerken kendine uygun beslenmeyi düzenli bir şekilde yapan sporcularda güçlü bir direnç haline gelecektir. Yani sporcu diyetleri sporcunun performansını doğrudan olumlu şekilde etkiler.

Müsabaka Öncesi ve Sonrası Nasıl Beslenilmeli?

Sporcu diyetiyle ilgili olarak merak edilen konulardan birisi de ne zaman beslenilmesi gerektiği konusundadır. Müsabaka öncesinde vücudunuzun enerji ihtiyacı göz önünde bulunması gerekir. Bunun için de karbonhidrat içeren besinlerin tüketilmesi gerekir. 

Vücut Analizi

Sporcu diyeti, antrenman sonrasında protein içermesi gerekir. Süt, tavuk sebze, yulaf ezmesi, yumurta, peynir, yoğurt, fındık, badem gibi yiyeceklerin tüketilmesi gerekir. Sporcu diyeti müsabaka öncesinde ve sonrasında tüketilmelidir.

Curcumin 500 10 Şase x 6 gr, sindirimi hızlandırmaya, metabolizmayı güçlendirmeye, bağışıklık sistemini dengelemeye, hızlı bir şekilde yağ yakımını sağlamaya, kilo vermeye destek olur.

Sporcu Diyeti Nasıl Hazırlanmalı?

Sporcu diyetinde sporcuların enerji seviyelerini düşürmek ve kas kütlelerini koruyabilmek ön planda tutulmalıdır. Sporcuların sık yemek yemesi ve doğru besinleri tüketmesi gerekir. Öncelikli olarak herhangi bir besin alerjisinin olup olmadığının tespit edilmesi gerekir. Yapılan sporun türüne ve antrenmanın sıklığına göre sporcu beslenme programının yapılması gerekir.

Sporcu Beslenmesi İçin Gıda Takviyesi Alınmalı mı?

Sporcuların her besin gurubundan mutlaka eşit miktarda alınması gerekir. Ancak bazı durumda besinler istenildiği gibi alınmayabilir. Böyle bir durumda ise ek gıda takviyesi alınarak vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineraller alınabilir.

Sporcu besin çeşitlerini https://www.dermoailem.com/ adresinden inceleyebilirsiniz.
Etiketler: sporcu beslenmesi, diyet, sporcu diyeti, sporcu ne yer, curcumin, curcumin kapsül, sağlıklı beslenme
Şubat 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR