Probiyotiklerin Cilde Faydaları

Probiyotiklerin Cilde Faydaları

Probiyotiklerin faydalarına değinmeden önce ilk olarak probiyotikin ne olduğunun anlaşılması gerekmektedir. Bu nedenle ilk olarak probiyotiklerin tanımlanmalıdır. İnsan vücudunda yararlı ve zararlı olmak üzere iki çeşit bakteri grubu bulunmaktadır. Bu bakteri grupları arasında yararlı olanlarına Probiyotikler denmektedir. Probiyotikler vücudumuzdaki hastalık ve mikroplar ile savaşan, yararlı bakteriler olmaktadır ve vücudumuzun sıklıkla ihtiyaç duyduğu bakteriler olmaktadır.

Probiyotikler çeşitli gıda ve takviyeler ile vücuda alınarak, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır. Probiyotiklerin vücut için sayısız faydasının yanı sıra günümüzde cilt için faydaları da oldukça bilinir bir hal almıştır. Birçok cilt bakım ürününün içerisinde yer almaya başlayan probiyotiklerin cilt için faydalarını sizler için derledik.

Cilt Yaşlanmasının Önüne Geçmeye Yardımcıdır

Cildimiz gün içerisinde stres, hava kirliliği, mevsim değişikliği ve güneş ışınları gibi birçok çevresel faktörün etkisi altında kalarak yıpranmaktadır. Tüm bu hasarlar cildin yaşlanma sürecini hızlandıran başlıca sebeplerden bazıları olabilmektedir.

Ancak, probiyotikler cilt yüzeyinde bir kalkan etkisi yaratarak çevresel faktörlere karşı cildi koruma altına almaktadır. İnce çizgi ve kırışıkların görünümünü azaltmakta, cildin daha canlı ve aydınlık gözükmesini sağlamaktadır. Tüm bunların yanında Probiyotik içeren Nutraxin Probiota Advanced 60 Tablet gibi ek takviyeler, cildin bariyerini güçlendirerek çevresel faktörlere karşı direncini arttırmaktadır.

Akne ve Sivilcelere Karşı Etkilidir

Probiyotikler içerden ya da dışarıdan kullanıldığında detoks etkisine sahip olmaktadır. İçerden kullanıldığında vücudu toksinlerden arındırıcı özelliğe sahipken, dışarıdan cilde uygulandığında ise cilt yüzeyinde biriken bakterilere karşı dezenfektan etkisi yaratmaktadır.

Akne ve sivilceler cilt yüzeyinde oluşan bakterilerin neden olduğu cilt problemleri olmaktadır. İçeriğinde probiyotik bulunduran bakım ürünleri ile cildinizi bakteri ve toksinlerden arındırıp sivilcelerin oluşumuna kolaylıkla engel olabilirsiniz. Eğer akneye meyilli bir cilt yapısına sahipseniz Wellcare Provim Daily 30 Kapsül gibi probiyotik içeren takviyeler kullanmanızı öneririz.

Cildi Alerji ve Tahrişlere Karşı Korur

Kızarıklık, alerji, hassasiyet bazı dönemlerde çoğumuzun karşı karşıya kaldığı cilt problemleri olmaktadır. Cilt bariyerinin zayıflaması ve incelmesi cildi alerji, kızarıklık, kaşıntı ve tahriş gibi problemler ile karşı karşıya bırakabilmektedir. İçeriğinde probiyotiklerin yer aldığı cilt bakım ürünleri cilt bariyerini kuvvetlendirerek, güçlü bir cilt dokusu oluşturmakta ve cilt hassasiyetini minimuma indirmektedir.

Güçlü Bir Nemlendiricidir

Her cildin düzenli olarak neme ihtiyacı olmaktadır. Kuru, normal, karma ve yağlı olarak temelde 4 gruba ayırdığımız cilt tiplerinin ortak özelliği nem olmaktadır.

Cilt tipiniz ne olursa olsun nem, cildiniz için olmazsa olmaz bir öğe olmaktadır. Özellikle yağlı ciltler, fazla salgılanan sebumdan dolayı nemlendirici kullanmaya gerek duymamaktadır. Bu durum yağlı ciltler tarafından yapılan en büyük hatalardan biri olarak kabul edilebilmektedir.

Düzenli olarak nemlendirilmeyen ciltler erken yaşta elastikiyet kaybı, sarkma ve mimik çizgilerinde derinleşme gibi yaşlanma belirtileri ile karşı karşıya kalabilmektedir. İçeriğinde probiyotik bulunduran cilt bakım ürünleri, cildin nem seviyesini dengede tutmakta ve cilde canlılık kazandırmaktadır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: probiyotik, probiyotik faydaları, probiyotik cilde faydaları
Mart 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR