Probiyotik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Probiyotik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bir bireyin bağışıklık sisteminin dayanıklı ve güçlü olması gerekmektedir. Çünkü bağışıklık sistemi vücudunuzun hastalıklarla karşı ördüğü duvarlardır. Eğer bu duvarlar güçsüz ya da dirençsiz olursa hastalıklara yakalanma ihtimaliniz artacaktır. Ancak, C, A, B12, E, K gibi vitaminlerin yanı sıra probiyotik takviyeler de alındığı takdirde hastalıklara karşı daha güçlü bir duruş sergileyebilirsiniz. Bu nedenle sizler için probiyotikler hakkında bilmeniz gereken birkaç noktayı derledik.

Bağışıklık Sisteminin Kalesi: Probiyotikler Nedir? Ne İşe Yarar?

Her insanın bağışıklık, sindirim ve hatta boşaltım sistemlerinde de etkili olan bakteriler bulunmaktadır. Vücudumuzdaki sistemlerde bulunan bu bakteriler zararlı olabilecekleri gibi yaralı da olabilmektedir. Mesela, sistemlerdeki zararlı bakterilerin sayısı çok olduğunda bağışıklık sistemi dirençsiz kalabilmektedir. Bu durumda çeşitli sindirim, boşaltım ve bağışıklık sistemi rahatsızlıklarına neden olabilmektedir.

Ancak, bağırsaktaki faydalı bakterilerin sayısının yüksek olması sağlıklı bir vücut için gereklidir. Çünkü eğer bağırsaklarınızda yararlı bakteri sayısı çok olursa bağışıklık sisteminiz de güçlü olacaktır. Bunun yanı sıra boşaltım ve sindirim sistemleriniz de daha dayanıklı olacaktır. Bunun sağlanması için de Velavit V-Probiotics With Enzymes gibi probiyotik takviyelerine başvurulması gerekmektedir.

Probiyotiklerin Faydaları

Probiyotik olarak adlandırılan bu takviyeler aslında bağırsaklarınızda yaşayan canlı mikroorganizmalardır ve insan sağlığı için faydalıdır. Bu canlı organizmaları Twippy Probiyotik Saşe gibi takviyelerle alabilirsiniz. Bunun yanı sıra fermente gıdalarda da sıklıkla rastlanılabilmektedir.

Probiyotikler, bağırsak florasının zengin olması bakımından vitamin ve mineral emiliminin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesine olanak tanımaktadırlar. Aynı zamanda probiyotikler, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Böylelikle de hastalıklara karşı daha dirençli bir duruş sergilenmektedir.

Sindirim sistemini düzenleyici bir etkiye sahip olmaları bakımından probiyotikler, kabızlık ve ishal gibi sorunların engellenmesinde de etkili olmaktadır.

Zararlı bakterileri yok etmek adına tercih edilen antibiyotikler, yararlı bakterilerin de ölmesine sebep olabilmektedir. Bu nedenle de antibiyotik kullanırken doktorunuzun önerisiyle probiyotik alımını arttırabilirsiniz.

Bu alanda çalışmalar yapan birçok uzman bağırsakları ikinci beyin olarak nitelendirmektedir. Bu nedenle de Valens Twippy Probiyotik Damla gibi probiyotik takviyeleri ile ikinci beyninize iyi davranmanız önerilmektedir. Böylelikle sadece fiziksel değil ruhsal olarak da daha iyi hissedeceğiniz söylenebilmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: probiyotik nedir, probiyotik hakkında bilmemiz gerekenler nelerdir, probiyotikler ne işe yarar, sağlıklı yaşam, takviye edici gıdalar
Haziran 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR