Prematüre Bebek Bakımı Nasıl Olmalı?

Prematüre Bebek Bakımı Nasıl Olmalı?

Prematüre bebekler 37 hafta ve öncesinde doğan bebeklerdir. 32. hafta öncesinde doğan bebekler ise ileri derecede prematüredirler. Bebeklerin normal olarak kabul edilen zamandan önce doğmaları özellikle anne karnından sonra dışarıdaki hayata uyum sağlamaları açısından problem yaratabilir.

Prematüre bebekler anne karnı dışındaki hayata alışmaya çalışırken yaşadıkları zorluk aynı zamanda bazı sağlık problemlerine de yol açabilir. Gelişimleri ve alışma aşamalarını kolaylaştıracak değişimleri tamamlayamadan doğan bebekler özel bir bakıma ihtiyaç duyarlar. Bu noktada, bu bebeklerin en sağlıklı şekilde gelişebilmeleri ve diğer bebekler gibi yaşama hızlıca ayak uydurmaları için dikkat edilmesi gereken noktaları sizin için derledik.

Prematüre Bebeklerin Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kuvöz Bakımı

Anne karnından normal zamanından önce çıkan bebekler için öncelikli olarak yeni atmosferlerine alışmalarını sağlamak önemlidir. Bu noktada, kuvözler hayat kurtarıcı olur. Geçiş aşaması olarak anne karnındaki sıcak ortamı andıran kuvözler bebeklerin bu alışma sürecini kolaylaştırır. Dolayısıyla, prematüre bebekler doğum sonrasında bu kuvözlere alınmalı ve bir süre burada bakılmalıdır.

Steril Ortam Sağlanmalı

Erken doğan bebeklerin bünyeleri dışardaki atmosfere hazır olmadığı gibi her yerde bulunan virüs, bakteri, mikrop gibi unsurlara karşı da güçlü değildir. Bu sebeple, bebekler erken doğduğunda enfeksiyon riski taşırlar. Bu noktada, bebekleri olası enfeksiyonlardan korumak ve kansızlık, organ gelişiminde problemler ve solunum problemleri gibi risklerden uzak tutmak için steril ortamın sağlanması önemlidir. Steril kuvözler erken doğan bebeklere yardımcı olan bir seçenektir.

Cilt Bakımı ve Beslenmede Özen Gösterilmeli

Erken doğan bebeklerin bağışıklık sistemleri ve ciltleri çok hassastır. Bu sebeple, hem bağışıklık sistemine bağlı olan hastalıklarından hem de cilt hastalıklarından korunmaları gerekir. Özellikle ilk aylar boyunca enfeksiyon kapma riski olan bebeklere dokunmadan önce eller temizlenmelidir. Bunun yanı sıra, ciltlerinin pH dengesini bozacak ya da parfüm ve alkol içeren herhangi bir bebek bakım ürünü kullanılmamalıdır. Bebek aynı zamanda sıkça yıkanmalıdır. Erken doğan bebekleri yıkarken kaynatıldıktan sonra ılıtılmış su kullanılmasında fayda vardır.

Erken doğan bebekler zamanında doğan bebeklere göre daha çok enerjiye ihtiyaç duyarlar. Bu bebeklerin doğru bir şekilde gelişiminin tamamlanabilmesi için beslenmelerine özen göstermelisiniz. Anne sütü ile beslenmesi gereken prematüre bebekler bazı durumlarda emme refleksi ile ilgili problem yaşayabilir. Emme refleksi gelişmemiş olan bebekler anne sütünü alternatif yollarla almalıdır. Bambino Prematüre Cam Biberon ile prematüre bebeklerin ağız yapısına ve beslenme ihtiyacına uygun bir şekilde bebeğinizi besleyebilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: prematüre bebek bakımı nasıl olmalı, prematüre bebeklerin bakımında dikkat edilmesi gerekenler, anne ve bebek, sağlıklı yaşam
Ekim 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR