Prebiyotik ve Probiyotik Arasındaki 4 Temel Fark

Prebiyotik ve Probiyotik Arasındaki 4 Temel Fark

Son dönemlerde pek çok bilim insanı bağırsaklarda yaşayan yararlı bakteriler üzerine çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Bu çalışmaların her birinde ise insan sağlığı ve bağırsakları hakkında yeni bilgiler edinmektedir. Özellikle de bağırsakların yalnızca fiziksel değil ruhsal ve psikolojik etkilerinin de olduğu bir gerçeklik olmaktadır. Bu nedenle de özellikle probiyotikler hakkında çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Probiyotik en yalın ifadeyle vücutta yeteri kadar bulunduğu takdirde vücudu destekleyen canlı mikroorganizmalar olarak ifade edilebilmektedir.

Bir insanın bağırsaklarında pek çok yararlı ve zararlı bakteri yaşamaktadır. Bağırsaklarda bulunan bu bakteri topluluğunun dengesi ya da dengesizliğiyse insan sağlığını direkt olarak etkilemektedir. İşte Maxbiotic Probiotik Damla gibi probiyotikler ve takviyeler de tam bu noktada görev almaktadır. Bakteri dengesini sağlamakta ve sindirim sistemini düzenlemektedir. Aynı zamanda da bağışıklığı desteklemektedir.

Prebiyotik Nedir?

Prebiyotik olarak ifade edilen bu maddeler ise aslında bağırsakta bulunan dost bakterileri besleyen ve onların çoğalmasına yardım eden besin bileşikleri olmaktadır.

Aktif halde bulunmayan bakterilerin aktif hale gelmesini sağlamakla görevli olan ve onların gelişimi konusunda yardımcı olan prebiyotikler, genellikle bitkilerden elde edilen bir besin bileşiği olmaktadır. Bu besin bileşiği ölmeden bağırsaklara ulaşabilmesi açısından da önemli olmaktadır.

Probiyotik ve Prebiyotik Arasındaki Farklar

Probiyotik ve prebiyotik arasında çok fazla fark bulunmamaktadır ve bu farklar en temel haliyle 4 tanedir. Bu fark ise aslında birbirleri içerisinde anılabilecek başlıklar olmaktadır. Çünkü, her başlık bir diğerinin devamı ya da başlangıcı şeklinde değerlendirilebilmektedir. Bu nedenle de probiyotik ve prebiyotik arasındaki farkları uzun uzun açıklamak genelde pek mümkün değildir.

Bunun en temel sebebi ise probiyotik ve prebiyotiklerin aslında birbirlerini tamamlayıcı özellik göstermesidir. Bunun en net göstergesi de probiyotiklerin prebiyotikler olmadan uzun süreli varlık gösterememeleridir.

Probiyotik ve Prebiyotik Arasındaki En Net Farklar

Probiyotikler en temel anlamda bağırsaklara dost olan bakterilerdir ve bu nedenle de oldukça önemlilerdir. Prebiyotikler ise probiyotikleri beslemekle yükümlü olan besin bileşikleri olmaktadır. Bu açıdan bakıldığında prebiyotikleri av, probiyotikleri ise avcı olarak değerlendirmek en doğru tanımlama ve fark olacaktır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: prebiyotik nedir, probiyotik nedir, prebiyotik ve probiyotik arasındaki farklar nelerdir, vitaminler
Ağustos 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR