Pişik Neden Olur ve Pişik Nasıl Geçer? Pişiğe Ne İyi Gelir?

Pişik Neden Olur ve Pişik Nasıl Geçer? Pişiğe Ne İyi Gelir?

Bebeklerin bakımı ve sağlığı oldukça önemlidir. Bebeklerin cilt sağlığı huzuru ve mutluluğu için gereklidir. Ancak bebeğin temizliği ve cilt sağlığına ne kadar dikkat edilirse edilsin bazı problemler ortaya çıkabilir. Bu problemlerden en çok karşılaşılanı pişiktir. Pişik genel olarak bebeğin kalçası, genital bölgesi ve uyluğunda görülmektedir. Ayrıca boyun, kol altı ve eklemlerde de kızarıklıklar söz konusu olabilir.

Pişik Nedir?

Birçok bebekte sıklıkla rastlanan pişik, rahatsızlık hissi veren bir cilt sorunudur. Çeşitli sebeplere bağlı olarak gelişen pişik problemi cildin sürekli ıslak ve havasız kalması durumunda meydana gelebilir. Bebeklerde pişik oluşumu başlamadan önce kızarıklıklar görülebilmektedir. Bu kızarıklıklar bir süre sonra kabarcığa dönüşmektedir.  

Pişik Neden Olur?

Bebeklerde pişik olmasının en temel nedeni, bebeğin cildinin uzun süreli neme ve ıslaklığa maruz kalmasıdır. Bunun yanı sıra cildin hava almaması da pişik oluşumuna sebep olur. Yeterince hava almayan cilt tahriş olur. Bebeklerde pişik ilk olarak kızarıklıkla kendini gösterir. Daha sonra bu kızarıklıklar döküntülere dönüşür. Bu nedenle bebeğin altı belirli aralıklarla kontrol edilmeli ve cildi ıslak veya nemli bırakılmamalıdır.

Bebeklerde pişik en çok vücudun ter bezlerinin yer aldığı bölgelerde kendini gösterir. Bu yerler: genital bölge, uyluk, gövde, sırt, kalça, koltuk altı ve kol bölgeleridir. Bebeğin havasız kalan bölgelerinde görülmektedir. Özellikle bezle bağlanan bebeklerin cildinin havasız kalma durumunda bu bölgelerde pişik olması söz konusudur.

Pişik Nasıl Geçer?

Pişik, önlenebilen ve tedavi gerektirmeyen bir cilt problemidir. Pişik sorunu yaşayan bebekler, sıklıkla sorun yaşarlar ve özellikle pişik olan bölgelerde acı duyarlar. Bu nedenle bebeğin pişik olmaması için dikkat etmek son derece önemlidir. Ancak tüm tedbirlere rağmen bebeğiniz pişik olduysa doğru kremler tercih ederek bu problemin önüne geçebilirsiniz.

Bebeğiniz için en iyi pişik kremi tercih ederken belli başlı noktalara dikkat etmeniz gerekir. En iyi pişik kreminin bitkisel özlerden yapılmış olması ve kimyasal içerikten uzak olması oldukça önemlidir. Doğal aktif bileşenlere sahip pişik kremiyle bebeğinizde pişik probleminin önüne geçmiş olursunuz. Doğal içerikli pişik kremi sayesinde bebeğinizin cilt sağlığını koruyabilir, bebeğinizin huzur ve mutluluğunu sağlayabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: pişik nedir, pişik neden olur, pişik nasıl geçer, pişiüe ne iyi gelir, bebeklerde pişik, anne ve bebek, pişik kremi
Temmuz 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR