Philips Avent Göğüs Kalkanı Nasıl Kullanılır?

Philips Avent Göğüs Kalkanı Nasıl Kullanılır

Göğüs kalkanı doğum sonrasında emziren veya göğüs pompası kullanan annelerin sütlerini toplaması için sütyen içerisine konulan bir parçadır. Philips Avent Göğüs Kalkanı annelerin bu süreçte daha rahat etmesi için özel olarak tasarlanmıştır. Hava alan yapısı ve basınç sistemi sayesinde annenin hassaslaşan göğüslerini korur. Meme uçlarının sürtünerek tahriş olmasını engelleyen bu kalkan sayesinde meme ucunda meydana gelen çatlaklarda daha hızlı iyileşecektir. Göğüs kalkanı özel olarak tasarlanmış olduğundan annenin en iyi şekilde rahat edebilmesi hedeflenmiştir. Silikon destek yastıkları sayesinde anneler kendini daha konforlu hisseder.

Göğüs Koruyucu Kalkanın Faydaları

Göğüs koruyucu kalkanın en önemli faydası annenin bu dönem boyunca kendini daha iyi hissetmesidir. Yukarıda da belirttiğimiz üzere emzirme döneminde annenin göğüs uçları hassaslaşır ve sütyene sürtündüğünde yara olabilir. Göğüs kalkanı ise bu durumun önüne geçer.

Göğüs Koruyu Kalkan Nasıl Kullanılır?

Philips Avent 2'li Göğüs Kalkanı göğüs uçlarını sürtünmeden korumak ve sütün sızan kısmını toplamak için kullanılmaktadır. Toplamda 6 parçadan oluşan bu kalkanlar aşağıdaki gibi kullanılır.

Göğsünüzün ucunda hassasiyetiniz varsa ya da göğüs ucunda çatlak bulunuyorsa bu durumda paketi açarak kalkanı alarak göğüs ucuna yerleştirin. Üzerine sütyen takılacağından dolayı kıyafetiniz üzerinden görünmez ve bu da sizi estetik olarak rahatsız etmez.

Delikli olan tasarımı sayesinde göğüsleriniz hava alırken rahatsız olmayacaktır. Göğüs kalkanları iki farklı çeşitte üretilmiştir. Birincisi delikli olan modeller diğeri ise deliksiz olan modeller. Göğüs kalkanlarının içinde süt birikimi olabilir. Bu süt havayla temas ettiğinden dolayı bebeğinize içirmemeniz gerekir. Biriken sütü dökebilirsiniz ya da cildinizin temizliğinde kullanabilirsiniz. Anne sütü antibakteriyel olma özelliğinden dolayı çok güzel bir temizleyicidir. Cildinizi bu sütle temizlediğinizde daha sağlıklı cilde sahip olabilirsiniz.

Hamilelik döneminde göğüs bakımı çok önemlidir. Ne kadar doğru yöntemler kullanırsanız günlük yaşamınız içindeki konforunuzu da o kadar çok artırmış olursunuz. Doğum sonrasında çatlamış bir göğüsle dolaşmak annenin yaşam konforunu çok ciddi oranda düşürür ve acıya neden olur.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: göğüs bakımı, philips avent, göğüs kalkalı, göğüs koruyucu, philips avent göğüs koruyucu, philips göğüs kalkalı
Eylül 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR