Pastil Öksürüğe İyi Gelir mi? Pastil Ne Zaman Kullanılmalı?

Pastil Öksürüğe İyi Gelir mi? Pastil Ne Zaman Kullanılmalı?

Pastil, boğazdaki dokuların onarılmasını, öksürüğün geçici olarak hafifletilmesini sağlayan takviye edici ürünlere verilen isimdir. Pastiller ağızda tükürük oluşumunu teşvik ederek ağızda ferahlık hissi sağlar.

Boğazdaki dokuların tahriş olması halinde öksürük refleks olarak devreye girer. Bu da boğazdaki ağrıların artmasına neden olur. Pastiller farklı içeriklerden oluşur. Bal, limon, mentol, ıhlamur ve zencefil gibi bitkilerden yapılan pastiller vardır. Pastillerin amacı boğazdaki enfeksiyonların tedavi edilmesi değil semptomların hafifletilmesini ve bu sayede ağrının azaltılmasını sağlamak içindir.

Pastil Ne İşe Yarar?

Pastiller boğazdaki ağrıların giderilmesi, boğaz kuruluğunun giderilmesi gibi durumlarda kullanılır. Vitamin ve içeriğindeki besleyici içerikler sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini ve desteklenmesini sağlar. Soğuk algınlığı ve grip gibi şikayetlerde pastillerin başarı oranı çok yüksektir. Otacı Pastisin Vitamin C İçeren 24 Pastil boğazda meydana gelen tahrişleri hızlı bir şekilde gidererek kişinin tedavisinde önemli bir rol oynar.

Pastil kullanıldıktan hemen sonra etkisini göstermeye başlar. Boğazda hızlı rahatlama ve günün daha iyi geçmesi için etki eder. Farklı ilaçlarla birlikte kullanımda herhangi bir sorun oluşturmayacağı gibi gerekli hallerde doktora danışmakta fayda vardır.

Boğaz Pastili Nasıl Kullanılır?

Boğaz pastilleri, ağızdan ve emilerek alınır. Ağızdaki kuruluğu azaltarak boğazın nemlendirilmesini sağlayan bu pastillerin yutulmaması gerekir. Ağızda belli zaman içerisinde çözülerek tükürükle yutulduğunda etkisini hızla gösterecektir.

Pastiller, takviye olarak satıldığı için normal beslenmenin ve ilaçların yerine geçmez. Bu nedenle bu takviye ürünleri alırken günlük sınırı geçmemekte fayda vardır. Sınırların üzerinde kullanım boşaltım sisteminin harekete geçmesini ve doğal olarak rahatsız olunmasını sağlar. Boğaz pastilleri önerilen dozda günlük en fazla 2 ila 4 adetle sınırlı olması gerekir.

Pastil, 11 yaşından küçük çocukların kullanımı için uygun değildir. Bu nedenle küçük çocuklara pastil önerilmez.

Boğaz pastilleri reçetesiz olarak alınabilir. Genellikle bitkisel olduklarından dolayı herkes tarafından güvenli bir şekilde kullanılabilir. Pastil emildiğinde tükürük bezlerinin uyarılması sağlanır ve boğazda rahatlama meydana gelir. Özellikle yoğun öksürüğün yumuşatılması açısından faydalıdır.

Pastil çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: pastil, pastil öksürüğe iyi gelir mi, pastil ne işe yarar, pastil ne zaman kullanılmalı, boğaz pastili nasıl kullanılır
Ekim 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR