Pamuk Yağı Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları

Pamuk Yağı Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları

Pamuk Yağı Nedir?

Pamuk yağı, pamuk tohumundan işlenmesi ile elde edilen bitkisel bir yağdır. Doğal yöntemlerle elde edilen bu yağ hiçbir şekilde rafine işleme tabi tutulmaz. Bunun içinde besleyici bir özelliğe sahiptir.

Pamuk yağı elde edebilmek için pamuklarının mevsiminde toplanması gerekir. Pamuk tohumundan ayrıldıktan sonra kalan yağ işlenmek için ayrılır ve çeşitli yöntemler kullanılarak yağ ayrıştırılır. Paketleme aşaması tamamlanan yağ satışa hazır hale getirilir.

Pamuk Yağı Ne İşe Yarar?

Pamuk yağı gıda sektöründe yaygın olarak kullanılır. Zeytinyağı gibi besleyici ve sağlıklı yağlar arasında kabul edilir. Pamuk yağının kaynama noktası yüksek olduğundan dolayı kızartmalık olan yiyeceklerin hazırlanması daha başarılı olur. Diğer kızartma yağlarına oranla daha hafif ve kalorisi düşük olan pamuk yağının günümüzde tercih edilmesinin asıl nedeni de tamamen bundandır.

Pamuk Yağı Neye İyi Gelir?

Pamuk yağının kullanıldığı yerler yalnızca kızartmalar değildir. Aynı zamanda vücuttaki zararlı hücrelerle savaşma konusunda etkili olduğundan dolayı cilt içinde faydalıdır. Zade Vital Pamuk Yağı 200 ml cilde uygulandığında daha yumuşak, canlı ve pürüzsüz bir cilt elde edilmiş olur.

Pamuk yağının içeriğinde yüksek miktarda omega–6 ve omega–9 yağları bulunur. Bu yağların vücutta önemli etkileri vardır. Pamuk yağı ayrıca kalsiyum, potasyum ve sodyum açısından da oldukça zengindir.

Pamuk Yağı Faydaları

Pamuk yağı cilt rahatsızlıklarında da kullanılabilen doğal bir yağdır. Zeytinyağı gibi kötü kolesterolü düşürmeye iyi kolesterolü yükseltmeye yardımcı olur. Çoklu doymamış yağ asidi bakımından yüksektir. Anti-enflamatuar etkiye sahip olan bu yağ kalp hastalığı riskini de azaltır.

Pamuk yağında yüksek oranda E vitamini vardır ve bu da cilt ülseri, sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılabilir.

Pamuk Yağı Zararlı mı?

Pamuk yağının bilinen çok büyük zararı yoktur, ancak yüksek oranda doymuş yağa sahip olduğundan dolayı dikkatli kullanmak gerekir. Pamuk yağı cilt üzerinde kullanılacaksa öncelikli olarak cildin alerjik bir yapıda olup olmadığının dikkat edilmesi gerekir. Alerjik cilde sahip olan kişilerin pamuk yağı kullanmaması ya da dikkatli kullanması tavsiye edilir.

Sağlıklı yağlar için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: pamuk yağı nedir, pamuk yağı ne işe yarar, pamuk yağı nasıl kullanılır, pamuk yağının faydaları, sağlıklı yağlar
Kasım 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR