Omega 3 ve Dikkat Eksikliği

Omega 3 ve Dikkat Eksikliği

Omega 3 yağ asitleri vücutta üretilmeyen ve dışarıdan alınması gereken temel yağlar arasındadır. Vücut açısından pek çok faydası bulunan Omega 3 eksikliği durumunda pek çok hastalık ortaya çıkabilir. Bu hastalıklar arasında zihin ve göz sağlığı, kalp krizi riski ve kanser gibi hastalıklar gösterilebilir. Bu nedenle Omega 3 yağ asitlerinin vücuda yeteri kadar alınması sağlık açısından oldukça önemlidir.

Omega 3 balık yağları vücutta üretilemeyen ve dışarıdan temin edilmesi gereken vücudun temel yapı taşları arasında bulunan doymamış yağ asitleri olarak tanımlanır. Omega 3 yağ asitleri arasında ALA, DHA ve EPA yer alır. DHA ve EPA hayvansal gıdalardan temin edilirken, ALA bitkisel gıdalardan temin edilebilecek bileşenlerdir. Omega 3 yağ asitlerine insan vücudunun düzenli çalışabilmesi için gereksinim duyulmaktadır.

Omega 3 yağ asitleri insan sağlığı açısından pek çok faydaya sahiptir. Zihin sağlığı ve göz sağlığı, güçlü bağışıklık, kalp ve damar sağlığı ve depresyon, bazı kanser türleri, Alzheimer, unutkanlık, kolesterol dengesi ve daha pek çok hastalığa iyi gelen Omega 3 düzenli kullanım halinde pek çok rahatsızlığın oluşmasının önüne geçer.  

Omega 3’ün Faydaları

Omega 3 göz sağlığını destekleyen bir yağ asididir. İçeriğinde yer alan DHA maddesinin eksik olması durumunda görme sorunu oluşabileceği gözlemlenir. Görme bozukluklarının önüne geçmek için Omega 3 yağ asidi tüketilebilir.

Omega 3 kalp ve damar sağlığı açısından da oldukça faydalıdır. Omega 3 kan basıncını düşürür. İyi kolesterol olarak tanınan HDL kolesterol seviyesinin yükselmesinde etkilidir. Kanın pıhtılaşmasına engel olur.

Omega 3 yağ asitleri bağışıklık sistemi hastalıkları ile savaşılmasına katkı sağlar.

Omega 3 yağ asitleri unutkanlık ve Alzheimer gibi hafıza probleminin azalmasına yardımcı olur.

Omega 3 ve Dikkat Eksikliği Problemi

Günümüzde çocuklarda sıklıkla rastlanan dikkat dağınıklığı ve konsantrasyon sorunlarındaki artış gözlenen bir durumdur. Dikkat eksikliği problemleri çocuğun bilişsel gelişimine olumsuz etki eden bir durumdur. Dikkat eksikliği problemlerinin başında Omega 3 eksikliği gözlenebilir. Omega 3 takviyesi alan çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite problemlerinin tedavisine büyük fayda sağladığı görülmektedir. Bu nedenle çocukların sağlıklı gelişimi açısından Omega 3 gıda takviyesi tüketmesi oldukça önemlidir. Omega 3 gıda takviyesi ayrıca okuma ve yazma güçlüğü çeken çocuklara Omega 3 takviyesi verildiğinde çocukların okuma yazma becerilerine olumlu katkılar sağladığı da bilinmektedir.

Omega 3 Takviyesi Nasıl Alınmalıdır?

Çocukların gelişimi açısından pek çok fayda sağlayan Omega 3 yağ asitleri besinler yoluyla alınabilir. Ancak besinlerden alınan Omega 3 takviyesi yeterli gelmeyebilir. Bunun yanı sıra, takviye edici gıdalar aracılığıyla Omega 3 alınabilir.

Solgar Omega 3 700 mg Softgel besin gıda takviyesi ürünüdür. Soğuk su balıklarından elde edilen yağların karışımından oluşan EPA ve DHA içerir. Soft jellerdeki balık yağı karışımı çevresel kirlilikten temizlenmiştir.

Etiketler: omega 3, omega 3 balık yağı, omega 3 faydaları, omega 3 nelere iyi gelir, omega 3 takviyesi, omega 3 balık yağının faydaları nelerdir
Mayıs 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR