Omega 3’ün Faydaları Nelerdir?

Omega 3’ün Faydaları Nelerdir

Omega 3, hücrelerimizi çevreleyen hücre zarının yapısında bulunan fakat vücutta üretilemeyen yağ asitlerinden oluşmaktadır. Bu yağlar, vücudumuzda belli oranda bulunmazsa hücre zarı geçirgenliği bozulabilir ve ihtiyacımız olan vitaminler, mineraller, proteinler ve hatta oksijen, yeterli düzeyde hücre içine giremeyebilir. Dolayısıyla kalp, beyin, kas ve iskelet sistemi, göz, cilt ve ruh sağlığı için Omega 3 alımına çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bu nedenle, düzenli olarak Omega 3 alımının faydalarının ne olduğunu sizler için kısaca derledik.

Beyin Gelişimine ve Göz Sağlığına İyi Gelir

Düzenli Omega 3 alındığı takdirde beyin gelişimine ve göz sağlığına iyi geldiği tespit edilmiştir. Çünkü, Omega 3 özellikle balıklar tarafından elde edilmektedir ve balıkların sağladığı birçok yararı sağlamaktadır. Ancak, tek başına balık bir insanın Omega 3 ihtiyacını karşılayamamaktadır. Bu nedenle, Solgar Omega 3 700 mg Softgel 30 Kapsül gibi ek Omega 3 takviyelerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Büyüme ve Gelişmeyi Destekler

Omega 3 büyüme ve gelişmeyi destekleme noktasında oldukça etkili olmaktadır. Çünkü sağladığı sağlıklı yağlar ile birlikte bireylerin vücudunun ihtiyacı olan birçok öğeyi barındırması açısından oldukça önemlidir.

Kalp Sağlığına İyi Gelir

Omega 3 sağlıklı yağlardan elde edildiği için bireylerin kalp sağlıklarını olumsuz etkilememektedir. Aksine, kalbe yararlı yağlar barındırması açısından kalbe iyi gelmektedir.

Cilt Kanseri Riskini Azaltır

Düzenli ve kontrollü Omega 3 alımlarında cilt kanseri riskinin azaldığı birçok araştırma ile ortaya konmaktadır. Çünkü, Omega 3 hem cildinizi hem beyninizi güçlendirerek birçok dış etkene karşı sizi korumaktadır.

Kolesterol ve Trigliseridi Düşürür

Omega 3 sağlıklı yağlardan oluştuğu için kolesterolü dengeleyici bir yapıya sahip olmaktadır. Hatta Solgar Omega 3 950 mg 50 Softgel Kapsül gibi ek Omega 3 takviyeleri ile bu riskin daha da düşmesi sağlanabilmektedir.

İyileşmeyi Hızlandırır, Bağışıklığı Güçlendirir

Omega 3’ün bağışıklığı güçlendirici bir yapısı olduğu için bireylerin daha güçlü bağışıklıklarının olmasını sağlamakta ve bu durumda iyileşme hızını olumlu etkilemektedir.

Uzun Süre Tok Kalmanızı Sağlar, İştahı Dengeler

Omega 3 bireye uzun süreli tokluk hissi verdiği için birçok diyette de ek takviye olarak alınması tavsiye edilmektedir. Böylelikle bireyler daha tok hissedeceği için daha dengeli beslenebilmektedir.

Bu ve bunun gibi Omega 3 önerileri ve ürünleri için https://www.dermoailem.com sitesine bakabilir ve hem ucuz hem de kaliteli ürünlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Etiketler: omega 3, omega 3 faydaları, solgar omega 3, solgar omega 3 kapsül
Mart 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR