Omega 3 Kullanmanın Sağlığa Faydaları

Omega 3 Kullanmanın Sağlığa Faydaları

Omega 3 bir çeşit çoklu doymamış yağ asididir. Çoğunlukla vücudumuzdaki ihtiyacı besinlerle sağladığımız Omega 3’e bebekliğimizden itibaren ihtiyaç duyarız. Büyüme çağı ve ergenlikte özellikle ihtiyaç duyduğumuz Omega 3 aynı zamanda ilerleyen yaşlarda da vücudumuzun dinçliği ve yaşlanmanın getirdiği birçok probleme karşı koyabilmek için önemlidir.

Omega 3, eikosapentaenoik asit (EPA) ve decosaheksaenoik asit (DHA) olmak üzere iki ana türden oluşmaktadır. EPA genel olarak yetişkinler için önemli olurken DHA ise hamileler ve emziren anneler için önemlidir.

Omega 3’ün vücudumuz ve sağlığımız için çok fazla önemi vardır. Bu yazımızda sizler için Omega 3’ün sağlığa olan faydalarından bahsediyor olacağız.

Omega 3’ün İnsan Sağlığına Faydaları

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Omega 3’ün belki de en bilinen faydalarından biri bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Omega 3’ün bu faydası vücuttaki inflamasyonu yani iltihaplanmayı önleyebilmesi özelliği ile mümkün olmaktadır. Aynı zamanda hücre çeperlerinin yenilenmesi ve gelişimini destekleyerek kötü huylu kolesterolü de engelleyen Omega 3, daha güçlü bir bağışıklık sistemi sağlar.

Beyin Gelişimi için Önemlidir

Bebekler ve gelişim çağındaki çocukların Omega 3 tüketmesinin bu kadar sık ve altı çizilerek tavsiye edilmesinin sebebi Omega 3’ün beyin gelişimini desteklemesidir. Omega 3, çocuklarda büyüme ve gelişmenin yanında beyin fonksiyonlarının gelişimini de sağlar. Yapılan araştırmalar sonucunda 7 ile 9 yaş arasındaki çocuklarda Omega 3 takviyesi alanların okuma ve yazma becerilerinin daha hızlı geliştiği keşfedilmiştir.

Kalp Sağlığını Destekler

Omega 3’ün en kritik özelliklerinden biri kolesterol ve trigliseridi düşürmesidir. Bu sayede damarları koruyan ve damar sağlığını besleyen Omega 3 aynı zamanda kalp sağlığına da iyi gelmektedir.

Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu Omega 3’ü beslendiğimiz gıdalardan almamız mümkündür. Omega 3 en çok balıklarda vardır ve balık tüketerek vücudunuza Omega 3 alabilirsiniz. Ancak her gıda içeriğinde olduğu gibi Omega 3’te de bazı durumlarda besinlerle bu ihtiyacınızı karşılayamayabilirsiniz. Örneğin; balık ya da Omega 3 içeren diğer bazı besinleri tüketmiyorsanız ya da aldığınız oranın yetersiz olduğunu düşünüyorsanız VeNatura Ultra Omega 3 Takviye Edici Gıda 30 Kapsül gibi doğal içerikli kapsüller ile ihtiyacınız olan Omega 3’ü alabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: omega 3, omega 3 kullanmanın sağlığa faydaları, bağışıklık sistemi , vitamin, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Ekim 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR