Omega 3 Kullanımının Saça Faydaları Nelerdir?

Omega 3 Kullanımının Saça Faydaları Nelerdir?

Omega 3’ün pek çok faydası bulunmaktadır. Bu faydaların her biri de oldukça önemli bir etki yaratmaktadır. Bu nedenle de pahalı saç ürünleri yerine Omega 3 kullanarak ve sağlığınıza dikkat ederek saçınızın daha iyi bir hal almasını sağlayabilirsiniz. Bu sebeple sizler için kısaca Omega 3 kullanımının saça faydalarını derledik.

Omega 3’ün Saça Faydaları Nelerdir?

DHA ve EPA değerlerine sahip olması bakımından Omega-3 yağ asitleri başta saçın uzaması olmak üzere çok sayıda olumlu etkiye sahip olmaktadır.

Saç Dökülmesini Engeller

Omega 3 balık yağının en önemli faydalarından biri vücuttaki enflamasyon yani iltihaplarla savaşmasıdır. Çünkü, enflamasyon, hücrelerin yeteri kadar beslenmesini zorlaştıran ve hasarlı hücrelerin onarılmasını engelleyen bir durum olmaktadır.

Bu durumdan vücudunuzla birlikte saçlarınızı da etkilenmektedir. Enflamasyon sonucunda folikül hücreleri zarar görmekte, saç derisinin yağ dengesi bozulmaktadır. Bu durumda saç dökülmelerine yol açabilmektedir. Bunun önüne geçmek içinde Dynavit Omega 3 gibi Omega 3 desteğine başvurulması önerilmektedir. Çünkü yapılan çeşitli çalışmalara göre kelleşme şikâyeti olan kişilerin yaklaşık yüzde 37’sinde enflamasyon sorunu tespit edilmektedir.

Saçlara Parlaklık Kazandırır ve Gürleştirir

Balık yağı cildi beslediği gibi saç derisini de beslemektedir. Balık yağı tüketmek ya da Omega Royal 30 gibi takviye edici gıdalar kullanmak saç derisindeki sebum dengesini düzenleyerek saç köklerinin doğal ortamına kavuşmasına olanak tanımaktadır. Böylece kuruluk ya da kepek gibi problemler sorun olmaktan çıkar. Sağlıklı saç kökleri ise güçlü, esnek, parlak ve hacimli saçlar anlamına gelmektedir. Altı ay boyu balık yağı kullanan kişilerin saçlarının gürleştiği ve daha sağlıklı göründüğü çeşitli araştırmalarla ortaya konmuştur.

Saç Uzamasını Destekler

Omega 3 balık yağları saçlar için sıklıkla kullanılan gıda takviyeleri olmaktadır. Bunun ana nedenlerinde biri de saçların daha sağlıklı uzamasına olanak tanımasıdır. Yapılan pek çok araştırma Omega-3 yağ asitlerinin saç derisinde yol açtığı olumlu sonuçları ortaya koymaktadır. Kan dolaşımının hızlanması ve hücrelere bu sayede daha fazla besin taşınması sonucu saçların balık yağı sayesinde daha hızlı uzadığı tahmin edilmektedir.

Vitamin Desteği Sağlar

Omega 3 yağ asitleri düzeli kullanıldığı takdirde A, D ve E vitaminleri konusunda vücudu desteklemektedir. Bu sayede de daha güçlü saçlar elde edilmektedir. Örneğin, A vitamini, saçların kırılma ve diğer hasarlara karşı korunması ile sebum üretiminin dengelenmesi açısından çok önemli bir vitamin olmaktadır. Aynı zamanda D vitamininin saç dökülmesini azalttığı ve yeni saç foliküllerinin oluşmasına yardımcı olduğu bilinmektedir. Bazı balık yağlarında koruyucu olarak bulunan E vitamini ise güçlü bir antioksidan görevi görmektedir. Saçları çevredeki zararlı serbest radikallere karşı koruma görevini üstlenmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: omega 3, omega 3 faydaları, omega 3 saça faydaları nelerdir, omega 3 takviye edici gıdalar, besin takviyesi
Temmuz 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR