Okul Çağındaki Çocuklarda Beslenme Nasıl Olmalı?

Okul Çağındaki Çocuklarda Beslenme Nasıl Olmalı?

Okul çağındaki çocukların beslenmesi gelişimleri için en önemli faktörlerden biridir. Fiziksel ve zihinsel gelişimleri çocukların aldığı vitamin, protein, mineral ve diğer besin ögeleri ile desteklenmektedir. Doğru oranda doğru besin ögelerini vücuduna alabilmek için çocukların beslenmesinin ayarlanması çok önemlidir.

Özellikle okul çağında olan çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin yanında okuldaki başarıları ve odak kuvvetleri de beslenme şekillerinden etkilenmektedir. Bu noktada, okul çağında beslenme nasıl olmalıdır sorusuna cevap arıyor olabilirsiniz. Bu sebeple, sizler için bu yazımızda okul çağındaki çocukların nasıl beslenmesi gerekir sorusunun cevabını verdik.

Okul Çağındaki Çocuklar Nasıl Beslenmelidir?

Okul çağındaki çocukların dengeli bir beslenmeye sahip olması için her öğünde dört temel besin grubundan da yiyecekler yemesini tavsiye ediyoruz. Bu dört besin grubu tahıl grubu, et grubu, süt grubu ve sebze grubudur.

Süt çocukların gelişiminde çok önemli olan ve kemik gelişimini desteklemesiyle boyun uzamasında yardımcı olan bir besindir.  Bu sebeple günde iki bardak süt içilmesi okul çağındaki çocuklara tavsiye edilmektedir. Bununla beraber günde 8-10 bardak sıvı tüketilmesi ve su tüketiminin az olmaması da çok önemlidir.

Okul çağındaki çocukların dengeli bir şekilde beslenebilmesi önemli olduğundan bu yaştaki çocukların gelişi güzel ve bilinçsiz bir şekilde diyet yapmaması gerekmektedir. Öğün aralarında şekerli gıdaların tüketilmesi minimuma indirilmeli ve çay, gazlı içecekler ve kahve gibi henüz okul çağında olan çocukların sağlığına olumsuz etkisi olacak sıvıların tüketiminden kaçınılmalıdır.

Okul Çağında Beslenmeye Dikkat Edilmesi Neden Önemlidir?

Yeterince ve düzenli beslenmeyen okul çağındaki çocukların gelişimlerinin gerekli besin ögelerini alamadığı için kötü etkileneceğini belirtmiştik. Yeterli vitamin ve mineraller alınmadığı takdirde çocukların dikkat sürelerinin kısaldığı bilinmektedir. Aynı zamanda algılama kuvvetinin azalması, öğrenmede güçlük ve enfeksiyonlara karşı güçsüz kalmak da yeterince beslenemediğinde görülebilecek olumsuz durumlardandır.

Okul çağındaki çocuklarda beslenmeyi desteklemek ve daha sağlıklı bir gelişim sağlamak için besin takviyeleri ürünlerine başvurabilirsiniz. Renklendirici, tatlandırıcı ve yapay aroma içermeyen Ocean VM Vitamin Mineral Portakal Aromalı Şurup 150 ml (Kral Şakir) ya da multivitamin ve multimineral içeriğiyle balık yağını lezzetli hale getiren matara hediyeli Orzax Ocean Portakal Şurup ile çocuğunuzun gelişimini destekleyebilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: çocuklarda beslenme, okul çağındaki çocuklar nasıl beslenmeli, besin takviyeleri, takviye edici gıdalar, çocuklarda besin takviyeleri
Eylül 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR