Oje Nasıl Sürülür? Oje Sürmenin 5 Kolay Yolu

Oje Nasıl Sürülür - Oje Sürmenin 5 Kolay Yolu

Oje, ellerin hoş ve zarif duran kozmetik ürünleri arasındadır. Daha alımlı ve daha dikkat çekici hale gelmesine yardımcı olan oje nasıl sürülür? Kolay oje sürme teknikleri nelerdir? sorularına yanıt arayabilirsiniz. İşte oje hakkında merak edilenler…

Taşımadan oje sürmek manikür ve pedikürün en zor kısımları arasındadır. Çünkü, kusursuz bir oje sürmek kolay değildir ve zaman zaman oje tırnakta istenildiği gibi gözükmeyebilir. Bu tarz sorunlar ise kişiyi rahatsız edebilir. Bu nedenle sizler için oje sürmenin en kolay 5 yolunu derledik.

Tırnaklarını Hazırla

Oje sürmenin ilk aşaması tırnakların hazırlanması sürecidir. Çünkü, gerekli bakımları yapılmamış tırnaklarda ojeler de kötü bir görüntünün oluşmasına neden olabilir. Bunun önlenebilmesi için tırnağın manikürlerinin ve bakım işlemlerinin tamamlanmış olması önerilir. Aksi takdirde zayıflamış, tırtıklanmış ya da şekilsiz tırnaklara oje sürülmesi kusursuz oje görüntüsünün oluşmasını olumsuz etkilemektedir.

Baz Kullan

Tırnak bakımının ardından dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta oje öncesinde baz kullanımıdır. Çünkü, eğer tırnaklarınıza oje sürmeden önce tırnak bakımını yapar ve bu bakımın üstüne baz uygularsanız gözünüzden kaçan ufak tefek kusurlarda kolayca kapanır. Böylelikle de elde edilecek olan kusurları kapatılmış bir tırnak olacaktır ve bu durumda kusursuz bir oje sürüşü sağlayacaktır.

Gerekiyorsa İkinci Katı Uygula

Her ojenin kalitesi ve renk görünürlüğü Kalyon Oje kadar iyi değildir. Bu nedenle de canlı ve parlak bir görünüşün elde edilmesi için ojenin ikinci bir kat olarak uygulanması gerekebilir. Bu durumlarda ise ojenin kötü görünmemesi için dikkatli olunması ve ojenin hiçbir katının taşmaması gerekir.

Koruyucu Baz veya Koruyucu Kat Uygula

Ojeden önce her ne kadar baz uygulanmış olsa da ojenin kaymaması, solmaması ya da daha parlak gözükmesi için ojenin üstüne koruyucu bir bazın uygulanması önerilir. Eğer koruyucu baz ojeniz yoksa ek bir kat ojenin uygulanması tırnağın daha doğru ve düzgün bir görüntü elde etmesini sağlayacaktır.

Sakin Kal

Oje sürerken en sık karşılaşılan sorunlardan biri de oje sürerken kişilerin kendilerini kasmalarıdır. Ojeyi süren kişi oje taşmasın ve tekrar sürmek zorunda kalmayayım diye dikkatli olmaya çalışır. Ancak dikkatli olmak isterken bazı kişiler kendini kasmaktadır ve bu durumda ojenin görüntüsünün kötü olmasına sebep olabilir. Bunun önlenebilmesi için ise öncelikle sakin olunması önerilir.

https://www.dermoailem.com
Etiketler: oje, oje sürme, kolay oje sürme, kalyon oje, oje nasıl sürülür, manikür, pedikür
Eylül 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR