Obezite

Obezite

Obezite, son yıllarda adından sıkça söz ettiren ve küresel düzeyde toplumsal bir tehdit olduğu konusunda hemfikir olunan, ölümcül sonuçlara sebebiyet verecek kadar ciddi bir halk sağlığı sorunudur.

Fast food olarak bilinen beslenme alışkanlığının egemen olması neticesinde ortaya çıkan düzensiz beslenme ve fiziksel aktivitenin düşük düzeylerde seyretmesinin başlıca sebepleri meydana getirdiği obezite, vücuda alınan enerjinin atılması gerektiği halde atılmayıp vücutta kalmasını tanımlayan bir hastalıktır. Tedavisinin mümkün olmasına karşın toplum içinde yeterli düzeyde bir bilinçlenmenin henüz oluşmaması nedeniyle de tehlikelerinin hissedildiği bu hastalık; kalp ve damar sisteminin yanı sıra solunum sisteminden hormonal sisteme ve hatta sindirim sistemine kadar geniş bir yelpazede olumsuz etkiler uyandırmasıyla bilinmektedir.

Obezite ve VKİ arasındaki ilişki

Obezite hastalığının ciddiyetini gözler önüne sermek için oluşturulan ve kısaca VKİ olarak tanımlanan kısaltmanın açılımı, vücut kitle endeksidir. VKİ biriminde 25 ve üstü obezite olarak değerlendirilmektedir. VKİ değeri bu derecenin üstünde olan hastalar için tehlike çanlarının çaldığı bilinmelidir.

VKİ, kişinin ağırlığının kg cinsinden karşılığı olan değerin,  boyun karesine bölünmesi sonucu hesaplanmaktadır.

Obezitenin belirtileri nelerdir?

VKİ’nin 25 ve üstü bir değerde çıkması obezite habercisidir. Bu hastalığın bir başka belirtisi ise bel çevresinin ölçüsünden çıkan sonuçtur. Çünkü alınan kilo neticesinde vücutta biriken yağ daha çok karın çevresinde gözlemlenmektedir. Bu nedenle bel çevresinin ölçümünden çıkan sonuç obezite belirtisi olabilir.

Obezitenin çözümü

Tedavisi olduğu bilinen bu hastalığa karşı kişilerin önlem alması şiddetle önerilir. Bu öneriler arasında düzenli spor, doğal ve sağlıklı beslenme yer almaktadır. Teorik olarak herkesin bildiği bu bilgiler yaşam standardını yükselttiği gibi ömrü uzatan alışkanlıklar olarak da tanımlanmaktadır.

Obezite ve diyet arasındaki ilişki

Obezite teşhisi konulan kişinin diyet yapması ve bu yöntemi uygulaması için doktora gitmesi gerektiği neredeyse bir kural haline gelmiştir. Doktora gitmek çok önemli ve kesinlikle önemsenmesi gereken bir yöntemdir ancak uzmanlara göre obeziteye karşı yapılan diyet sonucunda verilen kilo yaklaşık yüzde 5 ile 10’luk bir dilimde kalmaktadır. Bu nedenle diyetin dışında mutlaka spor yapılmalı ve zararlı besinlere veda edilmelidir.

Sağlıklı bir yaşam için kilo kontrolünün sağlanmasını önemseyen Dermoailem.com ürünlerini inceleyebilirsiniz:

Xl-S Medical Yağ Tutucu 180 Kapsül

Xl-S Medical Yağ Tutucu 180 Kapsül

XLS Medical Yağ Tutucu, besinlerin tüketimi sonrası vücuda alınan yağ miktarını yaklaşık %28 düzeyinde azaltmaktadır. Diyet sonrası sağlanan faydanın 3 katı daha fazla fayda sağlayarak kilo vermeyi kolaylaştıran XLS Yağ Tutucu, iştahsızlık yaratabildiği gibi ayrıca bağırsak geçirgenliğini de artırmaktadır.

Günlük kullanıma uygun olan XLS Yağ Tutucu, her ana öğünün ardından 2’şer tablet alınarak tüketilmeli. Günlük 6 tabletten fazla tüketilmesi kesinlikle önerilmemektedir.

Paket içinde bulunan 180 kapsül kullanıcının 1 aylık ihtiyacını giderecek sayıdır.

XL-S Nutrition 520 gr Çikolata Aromalı 

XL-S Nutrition 520 gr Çikolata Aromalı

 Kilo vermeyi kolaylaştırmayı amaçlayan XL-S Nutrition, enerjisi kısıtlanmış bir gıda özelliğine sahiptir. içerdiği yüksek lif  miktarı açlık hissini engellemektedir. Bir öğün için 21 gram protein barındıran XL-S Nutrition, aç kalmadan kilo vermenin altın anahtarını sunmaktadır.

XL-S Nutrition, B vitamini yönünden zengin bir yapıya sahiptir. Bu ürünü, her porsiyon için 40 g toz (4 ölçü kaşığı veya yemek kaşığı tepeleme) 200ml yağı azaltılmış süt (%1.5 yağlı süt) ve 1 çay kaşığı (1.5 g) bitkisel sıvı yağ ile karıştırarak tüketebilirsiniz.

Hazırlanışı yönünden de oldukça basit bir pratiğe sahip olan XL-S Nutrition,’u tabağınıza döktüğünüz sütün üstüne ekleyin. Ardından sıvı yağı ilave edin ve bu karışımınızı afiyetle tüketebilirsiniz.

Çikolata aromasını sevenler için harika bir ürün olan XL-S Nutrition’un 520 gramlık kutusu, ortalama 13 porsiyon öğün çıkmaktadır.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: obezite, obezite belirtileri, obezitenin çözümü, obezite ve diyet arasındaki ilişki, obezite ve diyet arasındaki ilişki
Ocak 23, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR