Nikotin Bandı Nasıl Kullanılır?

Nikotin Bandı Nasıl Kullanılır?

Nikotin bandı etkin madde olarak nikotin içeren ve sigarayı bırakmak isteyen kişilere yardımcı olan bir üründür. Sigara tüketimi, zararı yaygın olarak bilinen bir alışkanlıktır. Tütün ürünleri kullanan her iki kişiden biri hayatını kaybederken nikotin bandının bu alışkanlığı bırakmaya yardımcı olması dikkate değerdir.

Nikotin bandının çalışma prensibi vücudun ihtiyaç duyduğu nikotin ihtiyacının yerini dolduracak bir replasman tedavisi olmasıdır. Nikotin bandı sigarayı bırakmaya çalışan kişilerde sıkça görülen baş ağrısı, endişe, uykusuzluk, iştah artması ve stres gibi tepkileri azaltmaya yardımcı olur.

Nikotin Bandı Yapısı

Her bir nikotin bandı 16 saat kullanımda 25 mg nikotin salgılar. Bunun yanı sıra, nikotin bandı yardımcı madde olarak trigliseritler, PET, akrilik yapışkan solüsyon ve potasyum hidroksit gibi maddeler içerir.

Nikotin bandı 18 yaşı aşmış erişkinlerde sigara bağımlılığını tedavi sürecinde nikotin isteğini ve sigara bırakıldığında görülen belirtileri azaltmak için kullanılır. Yiyecek ve içeceklerle herhangi bir etkileşimi olmayan nikotin bandının alerji ve hastalık durumlarında bir doktora danışmadan kullanılmamalıdır.

Nikotin Bandı Nasıl Kullanılır?

Her şeyden önce nikotin bandı doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Bu bantlar bir sigara içicisinin gün içindeki nikotin dalgalanmalarını taklit etmesi için tasarlanır.  Nikotin bandını kullanmaya başladığınızda sigara içmeyi bırakmanız gerekmektedir. Bunun yanında nikotin bandını cildinize yapıştırmaya başladığınız günden en az bir gün önce son sigaranızı içmiş olmanız gerekmektedir.

Nikotin bandı tedavisi en yüksek dozda nikotin içeren bantlarla başlamalı ve zamanla daha az nikotin içeren bantlar kullanılmaya başlamalıdır.

Bandı kullanmaya başlamadan önce ellerinizi yıkamalısınız. Nikotin bandınızı paketinde gösterilen yerinden keserek temiz, kuru, yarasız bir deri bölgesine yapıştırmalısınız. Bu işlem için üst kol, göğüs ya da kalça gibi bir bölgenizi seçebilirsiniz.

Bu noktada, gümüş renkli olan alüminyum destek tabakasının bir tarafını çıkarmalısınız. Bunu yaparken nikotin bandının yapışkan yüzeyine dokunmamaya çalışmalısınız. Bandın yapışkan kısmını cildinize dikkatle yapıştırın. Bu aşamadan sonra gümüş renkli alüminyum destek tabakasının kalan kısmını da çıkarmanız gerekir.

Sonrasında bandı hafifçe bastırarak kalıcılığını artırmalısınız. Krem ya da pudra gibi bir ürün bandın yapışkanlığını azaltabilir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: nikotin bandı nasıl kullanılır, nikotin bandı yapısı nedir, sağlıklı yaşam
Kasım 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR