Neden Omega-3 Tüketmeliyiz?

Neden Omega-3 Tüketmeliyiz

Omega 3 yağ asitleri vücut için gerekli olan ama vücudun üretemediği yağ asitleri olmaktadır. Bu nedenle besinlerle alınamadığı durumlarda Möller's Omega-3 gibi gıda takviyeleri ile alınması gerekmektedir.

Temel Omega-3 yağ asitleri alfa-linolenik asit, eikosapentaenoik asit EPA ve dokosaheksaenoik asit DHA şeklinde düşünülebilmektedir. Alfa-linoleik yağ asidi bitkisel kaynaklı olup dereotu, semizotu, tere gibi yeşil yapraklı sebzelerde bulunurken, hayvansal kaynaklı olan EPA ve DHA sadece derin deniz balıkları, bazı algler ve balık yumurtasında (havyarda) bulunmaktadır ve bu nedenle de her zaman vücudun ihtiyacı kadar omega-3 alınamamaktadır. Bu nedenle de ek takviyeye ihtiyaç duyulmaktadır.

Vücudumuzda besinlerle alınan alfa-linoleik yağ asidinden EPA ve DHA dönüşümü olmakla beraber bu dönüşümün özellikle çocuklarda ve yaşlılarda yeterli olmaması nedeniyle günlük beslenme ile alınamadığı durumlarda Zade Vital Omega 3 Fish Oil gibi takviye edici gıdalar ile EPA ve DHA’nın alınması gerekliliği doğmaktadır. Bunu da ek takviyeler ile dengelemek mümkün olmaktadır.

EPA ve DHA’nın Faydaları Nelerdir?

DHA yani diğer bir ifadeyle Dokosaheksaenoik Asit’in birçok faydası bulunmaktadır ve bu faydaların hepsini saymak bazen mümkün olmamaktadır. Bu nedenle de temel faydalarından birkaçını sizler için derledik. DHA, sağlıklı ruh hali, zihin ve hafızanın oluşmasına yardımcı olmaktadır. Öğrenme kabiliyetini artırma ve hafızayı güçlendirme konusunda etkili olmaktadır. Depresyon ve anksiyetinin azaltılmasını desteklemekte, sağlıklı hamilelik ve emzirme dönemi geçirilmesinde büyük rol oynamaktadır. Beyin, göz, sinir ve bağışıklık sistemlerini koruyup desteklemekte ve ruh sağlığıyla birlikte genel vücut sağlığını korumaya da yardımcı olmaktadır.

EPA yani diğer bir ifadeyle Eikosapentaenoik Asit’in birçok faydası bulunmaktadır ve bu faydaların hepsini saymak bazen mümkün olmamaktadır. Bu nedenle de temel faydalarından birkaçını sizler için derledik. EPA, sağlıklı kalp ve vücudun korunmasına yardımcı olmaktadır. Kalbin ve dolaşım sisteminin sağlıklı kalması konusunda destekleyici konumda yer almaktadır. Eklem esnekliğini ve hareketini desteklemekte, bağışıklık sisteminin sağlıklı kalmasını sağlamaktadır. İdeal metabolizma ve vücut bileşimini desteklemekte ve kan şekeri düzeylerinin dengeli olmasına yardımcı olmaktadır. Omega 3 tüketimi bu nedenle önemlidir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: omega 3, omega 3 tüketimi, omega 3 kullanımı, epa faydaları, dha faydaları, omega 3 yağ
Mart 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR