Neden Her Mevsim Güneş Kremi Kullanmalıyız?

Neden Her Mevsim Güneş Kremi Kullanmalıyız

Güneş ışınları cilde sadece yaz aylarında değil her mevsimde zarar verir. Güneş kremini genellikle yazın güneşin zararlı ışınlarından korunmak için kullansak da özellikle kış aylarında da güneş kremi kullanarak cildinizi zararlı ışınlardan koruyabilirsiniz.

Cilt güzelliği açısından güneş koruyucu kremleri mutlaka kullanmak gerekir. Güneş ışınlarının zararlı ışınları cildinizde lekeler oluşmasına neden olabilir. Cildin zarar görmemesi için günlük bakım rutininize güneş ışınlarını da eklemelisiniz.

Kışın Güneş Kremi Kullanımı

Güneş ışınları korunmasız ciltte birçok olumsuzluğa sebep olabilir. Cildin yaşlanma etkisini hızlandırabilir, kırışıklık oluşumunu tetikler. Leke oluşumuna neden olabilir. Cildi zararlı ışınlardan korumak için güneş kreminden faydalanabilirsiniz.

Güneş kremleri sadece yazın ve özellikle denize girerken sürmek yanlıştır. Güneş dört mevsimde cildinize etki eder. Kışın daha az etkiliyormuş gibi algılansa da güneş ışınları kışın da cilde temas eder. Dört mevsim güneşin zararlı ışınlarından korunmak için özen göstermeli ve güneş koruyucu krem sürmelisiniz.

Güneş koruyucu krem seçerken birçok hususa dikkat etmek gerekir. SPF aralığı, cilt tipine uygun olup olmadığı, suya dayanıklılığı örnek olarak verilebilir. Özellikle kış aylarında güneş koruyucu krem tercih ederken düşük koruma faktörlü ürünlerden yararlanabilirsiniz.

Güneş bakım ürünleri cildinize doğrudan temas ettiğinden alırken içeriğine dikkat etmelisiniz. Avene Güneşten Korunma Seti vücutta, yüzde Avene Fluid Dry Touch SPF 50 Güneş Koruyucu 50 ml, Avene Güneş Spreyi SPF50+ 200 ml ve Avene Termal Su 50 ml’den oluşur. Güneş ışınlarına tam koruma sağlayan bu set normal, karma ve hassas ciltler için geliştirilmiştir. İçeriğinde matlaştırıcı pudralar ve termal su ile hafif ve cildi parlatmayan bir dokusu bulunur.

Bioderma Photoderm Max Spf 50+ Sprey tüm cilt tiplerine uygundur. Sprey formunda olan güneş kremi maksimum anti UVB etkisi ve UVA karşıtı etkiye sahiptir. Hafif dokusuyla cilt tarafından emilen güneş kremi yağlı tabaka ve iz bırakmaz. Suya dayanıklıdır.

Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneşe çıkmadan önce güneş kremi kullanılmalıdır. Güneş kremi güneşin hasar verebileceği her bölgeye uygulanmalı ve iyice yedirilmelidir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: güneş kremi, avene güneş kremi, güneşten korunma seti, bioderma güneş kremi
Mart 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR