Neden Gıda Takviyesi Kullanmalıyız?

Neden Gıda Takviyesi Kullanmalıyız?

Vücudumuzun düzgün ve verimli çalışabilmesi için vitamin ve mineralleri eksiksiz alması gerekir. Ancak günümüzde yoğun ve stresli yaşam, yeterince sağlıklı beslenememe, fast food ile öğünü geçiştirme gibi pek çok nedenden dolayı vücudumuz için gerekli olan vitamin ve mineralleri eksiksiz olarak alamayız.

Sağlık problemleri yaşamamak için bu vitaminleri gıda takviyesi olarak alınabilir. Gıda takviyeleri, vitamin ve minerallerin hap, kapsül ve şurup gibi formlar halinde bulunan ürünlerdir. Vücuda gerekli olan vitamin ve mineral desteğini sağlayan gıda takviyeleri özellikle pandemi döneminde daha sık kullanılmaya başlamıştır. Zayıf bağışıklık sistemini etkileyen Covid-19 hastalığından korunmak için gıda takviyelerine yönelim olmuştur.

Gıda Takviyesi Nedir?

Gıda takviyesi vücudumuz için gerekli olan vitamin, mineral ve diğer önemli besin maddelerini günlük olarak önerilen seviyede alabilmemizi sağlar. Günlük beslenmeye ek olarak tüketilen gıda takviyesi ile alınması gereken vitamin, mineral ve diğer bileşenleri vücuda alınabilir.

Gıda takviyelerinin içerdiği besin maddeleri; vitaminler, mineraller, amino asitler, bitkisel ilaçlar, probiyotikler ve enzimler şeklinde sıralanabilir.

Gıda Takviyesi Neden Önemlidir?

Özellikle vejetaryen beslenmede vücuda alınamayan hayvansal protein, demir ve B12 vitaminlerinin vücuda alınmasında etkilidir. Bazı gıdalara alerjisi bulunan kişilerin alamadıkları vitamin ve minerali almasına yardımcıdır. 

Gıda takviyeleri bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur. Vücudun doğal yollardan alamadığı besin ürünlerini sağlayan gıda takviyeleri günlük belirlenen miktarda tüketilmelidir.

Kalsiyum ve D vitamini içeren gıda takviyesi ürünleri kemiklerin güçlenmesinde etkilidir. Kemik erimesini önlemeye yardımcı olur.

Day2Day Suntab 30 Tablet Takviye Edici Gıda, beta karoten, likopen, yeşil çay ekstresi, C vitamini, E vitamini, bakır ve çinko bileşenlerinden meydana gelir. Bakır saç ve cilt pigmentasyonuna katkı sağlar. C vitamini ise bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Cilt için gerekli olan kolajen üretimine katkıda bulunur. Çinko saçın, tırnakların ve cildin korunmasını sağlar.

Day2Day Biotin Takviye Edici Gıda, vücut tarafından sentezlenemeyen biotin içerir. Dışarıdan alınması gereken biotin, saçın ve cildin korunmasına katkı sağlar. Biotin ayrıca enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur. Day2Day biotin, her iki kapsülde 5000 mcg biotin içerir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: gıda takviyesi, takviye edici gıda, gıda takviyesi ne işe yarar, gıda takviyesi ürünler
Mart 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR