Nebulizatör Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Nebulizatör Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Nebulizatör, solunum yolu rahatsızlığı yaşayan kişilerin tedavisinde kullanılan, içerisine sıvı ilaç koyularak hastanın soluyabilmesini sağlayan bir cihazdır. Sıvı halde bulunan ilaçlar cihazın yapmış olduğu basıncın etkisiyle buharlaşır ve bu sayede akciğerlere kadar inerek vücudun rahatlamasını sağlar.

Nebulizatörün içerisine özel olarak üretilmiş olan ilaçlar konur ve bu sayede tedavi işlemi tamamlanabilir.

Solunum Yolu Tedavisi Türleri

Solunum yolu hastalıklarının bunun dışındaki tedavi yöntemi de vardır, fakat inhalasyon yoluyla ilaçlar akciğerlere kadar çok daha hızlı bir şekilde ulaştırılır. Bu sayede alınmış olan ilacın dozu ve dağılımı minimum düzeyde tutulmuş olur.

Nebulizatör Kimler Kullanır?

Solunum yolu hastalığı olan kişiler kullanır, özellikle çocuklar başta olmak üzere KOAH hastaları, astım hastaları ve nefes darlığı çeken kişiler tarafından kullanılmaktadır. 

İdeal Nebulizasyon Nasıl Olmalıdır?

Nebulizasyondan çıkan ilaç yüksek seviyede bulunması gerekir ve süresi kısa tutulmalıdır. Cihazdan çıkan damlacıkların boyutları küçük olmalıdır. Cihazdan çıkan ilacın akciğerlere dağılımı önemlidir, bunun içinde mutlaka uygun olan cihazın kullanılması sağlanmalıdır. Omron Nami Cat Çocuklara Uygun Sevimli Nebulizatör farklı solunum semptomlarını ve hastalıklarını etkili bir şekilde tedavi edebilir ve rahatlama sağlayabilir.

Kaliteli bir nebulizatör içine koyulan ilacı mümkün olduğu kadar kısa sürede akciğerlere gönderebilir. Yani ideal olan yüksek ilaç çıkışını kısa sürede gerçekleştirendir.

Nebülizasyon Tedavisinin Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

Her tedavinin bazı avantaj ve dezavantajı vardır. Bu cihazında etkili olarak kullanılabilmesi için kombine edilmesi gerekir. Uykuda kullanılabilme özelliği sayesinde gece daha rahat bir uyku sağlanabilir. İlaç bittikten sonra içeriğinde hiçbir karşım ve kimyasal bulunmadığından dolayı ağızda kötü bir tat bırakmaz. Ürünü kullanmanın dezavantajı ise bakterilere karşı bakımının yapılması, doğru ekipmanın kullanılması gerektiği ve hastanın nebülazatöre bağlı kalmasıdır.

Nebülizatör Nasıl Kullanılmalıdır?

Neülizatör doğru kullanıldığı takdirde tedavi edici özelliğe sahiptir. Bunun için hastanın mutlaka düzenli olarak kullanması gerekir. Kullanım esnasında yüz maskesi veya ağızlık kullanılması gereklidir. Çocuklar için kullanılacaksa mutlaka doğru maske seçilmelidir. Cihaz kullanılırken ellerin temiz olmasına özen gösterilmelidir

Medikal sağlık ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: nebulizatör nedir, nebulizatör ne işe yarar, nebulizatör nasıl kullanılır, nebulizatör nasıl olmalıdır, sağlıklı yaşam
Aralık 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR