Milk Thistle Nedir? Faydaları Nelerdir?

Milk Thistle Nedir - Faydaları Nelerdir

Geçmişi iki bin yıl öncesine dayanan milk thistle deve dikeni bitkisinin tohumundan elde edilir. Çeşitli tıbbi alanlarda kullanılan milk thistle oldukça şifalı bir bitkidir. Bu şifalı ilacın karaciğer koruyucu ve yenileyici özelliği bulunur. Siroz, diyabet ve mide rahatsızlığı gibi pek çok rahatsızlıkta kullanılır.

Devedikeni, papatya ile aynı bitki ailesinden gelir. Akdeniz ve İskoçya bölgelerinde sık rastlanan bu bitki birçok farklı özelliğe sahiptir. Özellikle karaciğer onarıcı ve yenileyici özelliği başta olmak üzere pek çok rahatsızlığa iyi gelmektedir.

Deve dikeni en yaygın olarak karaciğer problemlerinde kullanılır. Milk thistle güçlü bir antioksidandır. Antioksidan etkisi birçok kanser türünün azaltılmasına yardımcı olur. Anti-enflamatuar, antikarsinojenik özellikleri bulunur. Deve dikeni, karaciğer sorunlarının yanı sıra siroz, hepatit, yüksek kolesterol, diyabet, mide rahatsızlığı, safra kesesi sorunları, adet ağrısı ve depresyon gibi koşulları tedavi edilmek amacıyla kullanılır.

Milk Thistle Faydaları

Karaciğeri Korur

Milk thistle genellikle karaciğer hasarlarını onarıcı ve yenileyici etkileriyle bilinir. Karaciğer hastalığı, alkolsüz yağlı karaciğer hastalığı, hepatit gibi pek çok problem için kullanılan bir etkiye sahiptir.

Beyin Fonksiyonunu Geliştirir

Milk thistle iki bin yıldan uzun zamandır Parkinson ve Alzheimer hastalığı gibi nörolojik durumlar için kullanılır. Anti-inflamatuar ve antioksidan özellikleri ile nöron koruyucu özelliktedir. Yaşlandıkça görülen beyin fonksiyonlardaki azalmayı önlemeyi yardımcı olabilir.

Kemik Sağlığını Korur

Kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz, kemiğin içerisinde yer alan kalsiyum azalmasına bağlı olarak oluşan bir hastalıktır. Yaş ilerledikçe kemik kırılgan ve zayıf kemiklere neden olur. Milk thistle potansiyel kemik kaybına karşı koruyucu etkiye sahiptir.

Kansere Karşı Etkilidir

Milk thistle birçok aktif bileşikten meydana gelen antioksidan flavonoidlerin kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek DNA hasarı ile savaşır. Kanserli tümör büyümesini tersine çevirerek kanser gelişim riskini azaltmaya yardımcı olur. Meme kanserinin yanı sıra akciğer kanseri ve prostat kanser olmak gibi pek çok kanser türüne karşı risklerin azaltılmasında etkilidir.

Kolesterolü Dengeler

Milk thistle kalp sağlığına yararlıdır. İltihabı azaltarak kanı temizler ve atardamarlardaki oksidatif stres hasarını önleyerek yüksek kolesterol seviyesini düşürmede etkilidir.

Milk Thistle Nasıl Kullanılır?

Milk thistle takviye edici gıdalar olarak alınabilir. Nutraxin Milk Thistle 200 mg içeriğinde deve dikeni ve yabani enginar bulunur. Ürünün üzerinde yer alan dozun üzerine çıkmadan tüketmek sağlık açısından gereklidir. Yetişkinler için multivitaminler olarak günde 1-4 tableti bol su ile tüketilmesi gerekir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: milk thistle, milk thistle nedir, milk thistle faydaları, milk thistle kullanımı, milk thistle ne işe yarar
Nisan 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR