Mevsim Geçişlerinde Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Yapılması Gerekenler

Mevsim Geçişlerinde Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Yapılması Gerekenler

Mevsim değişimleriyle birlikte ortaya çıkan ısı farklılıkları insan metabolizması üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.  Metabolizma yavaş çalıştığında bağışıklık sistemi de zayıflamaya başlar ve doğal olarak hastalıklarla mücadele edemez, kilo kontrolü de sağlanmamış olur. Havanın erken kararması ve güneşin etkisinin azalması ise yorgunluk ve mutsuzluk gibi ruh halinin değişimine neden olur.

Selenyumdan Zengin Besinler Tüketin!

Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir mineral olan selenyum, grip ile doğrudan alakalıdır. Zararlı mikroorganizmalar ile savaşan ve hücrelerini koruyan selenyuma günlük beslenmede mutlaka yer verilmelidir.

C Vitamini Olmaz İse Olmaz!

C vitamini enfeksiyonlardan korunmak için önemlidir. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkili olan kuşburnu, domates, soğan, yeşilbiber, kırmızıbiber maydanoz, tere, roka, brokoli, karnabahar, ıspanak, portakal, limon, mandalina, kivi gibi besinler en güçlü C vitamini kaynaklarıdır.

Çinko Zengini Besinler Tüketin!

Çinko, bağışıklık sistemindeki serbest radikallerin vücuda vermiş olduğu hasarın önlenmesinde önemli rol oynar. İmmün sistemin güçlendirilerek metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlayan çinko, enerjik ve pozitif olmanıza katkısı fazladır. İmutor Kompleks 150 ml Şurup içeriğindeki Beta-glukan, ekinezya, Propolis, C Vitamini ve Çinko nedeniyle mevsim geçişlerinde kullanılabilecek etkili Takviye Edici Gıda çeşitleri arasında yer almaktadır.

Kalsiyum ve Proteinden Zengin Besinler Tüketin!

Kalsiyum vücudun su dengesinin korunmasında önemli bir rol oynar. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkili olan kalsiyum aynı zamanda kilo kontrolünün yapılmasında da etkilidir.

B12 Eksikliğine Dikkat

Vücutta B12 seviyesinin düşük olması depresyon, duygu durum bozukluğu, sinir sisteminde düzensizlik, unutkanlık ve yorgunluk gibi durumlara sebebiyet vermektedir. B12 vitamini bakımından zengin olan yumurta, et, balık, süt, peynir, soya sütü ve yoğurt gibi besinlerdir.

Omega-3 Yönünden Zengin Besinler

Omega-3 içeren besinlerin bağışıklık üzerinde destekleyici bir etkisi vardır. Balıkta, cevizde ve keten tohumunda olan bu vitamin depresyon tedavisinde de etkilidir.

D Vitamini Eksikliğine Dikkat

Kışa girmekle birlikte güneşten alınan D vitamini seviyesinde azalma olacağından bağışıklık sistemi zayıflamaya ve vücut hastalıklara daha yatkın olmaya başlar.

Takviye edici gıda çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: takviye edici gıdalar, gıda takviyeleri, besin takviyeleri, sağlıklı yaşam, bağışıklık güçlendirici takviyeler
Nisan 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR