Melatonin Nedir? Melatonin Faydaları Nelerdir?

Melatonin Nedir? Melatonin Faydaları Nelerdir?

Melatonin bir çeşit hormondur. Epifiz bezinden üretilmiş olan bu hormon insan beynindeki yapı dışında gözlere, kemiklere, bağırsak ve derilerde bulunur ve vücudun doğal ritmiyle uyumlu bir şekilde çalışır. Melatonin gece ve gündüz dengesinin düzenlenmesini sağlar.

Her insanda bulunan bu hormonun faydaları vardır. Eksikliği halinde ise birtakım sorunlar yaşanmasına neden olunabilir. Aşağıda melatoninin faydaları belirtilmiştir.

Melatoninin Faydaları Nelerdir?

Melatonin insan vücudunda doğal olarak bulunur, ancak yeterli düzeyde olmaması halinde dışarıdan takviye edici gıdalar kullanılarak da artırılabilir.

Melatonin genellikle uyku sırasında artış gösterir. Bunun için ona uyku hormonu şeklinde isimde takılmıştır. Bir insanın uykusuzluk çekmesi durumunda genellikle melatonin sorunu vardır ve bu sorunun düzelmesi için de Ocean Melatonin 3 mg 60 Tablet en etkili olan takviye gıdalar arasında yer alır. Ürün uyku problemini ortadan kaldırarak insan sağlığının düzene girmesine yardımcı olur.

Depresyon

Mevsimsel olarak yaşanan depresyon insanların sık karşılaştığı durumlar arasında yer alır. Yapılan araştırmalara göre her 10 kişiden biri bu sorunla karşı karşıyadır. Mevsimsel depresyonun yaşanmasındaki en büyük etki melatonin eksikliğidir. Dolayısıyla mevsim geçişlerinde melatonin düzeyinin kontrol edilmesi gerekir.

Büyüme Hormonu

İnsan gelişimi için uyku çok önemlidir. Bu nedenle hücrelerin büyümesi ve gelişmesi için uyaranlara ihtiyaç vardır. Erişkinlikte kas ve kuvvet konusunda önemli bir hormon olan melatonin doğru desteklenmesi durumunda büyüme de daha hızlı olacaktır.

Göz Sağlığı

Melatonin güçlü bir antioksidandır ve bu özelliği sayesinde insanların göz yapılarında meydana gelebilecek hücresel hasarların korunması sağlanır. Görme problemi yaşayan kişilerin melatoninlerini yüksek tutmaları halinde olumlu gelişme sağlanabilir.

Reflü Hastalığı

Melatonin midedeki asit sentezinin engellenmesini sağlayan özelliği vardır. Bu da reflü hastalığı ve belirtilerinin en aza inmesini sağlar.

Melatonin Düzeyi Nasıl Arttırılır?

Melatonin insan vücudunda üretilir ve depolanmadan doğrudan kan dolaşımına katılır. Melatonin ortaya çıktıktan sonra vücuttaki etkisi yaklaşık 40 dakika sürer ve sonrasında karaciğer onu metabolize eder ve idrardan dışarı çıkar. Vücutta melatonin düzeyinin artırılması için takviye gıdalar belli bir yaştan sonra tavsiye edilir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: melatonin nedir, melatonin faydaları nelerdir, takviye edici gıdalar, besin takviyesi, melatonin düzeyi nasıl arttırılır
Eylül 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR