Maske Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Maske Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Normal zamanlarda maske dendiğinde insanların aklına sağlık personellerinin ameliyat ve benzeri durumlarda ağız ile burnu kapatan bir bez akla gelirdi. Ancak pandemi süreci ile birlikte maske artık sadece sağlık çalışanlarının taktığı bezden çok daha fazlası olmaya başladı. Artık maske siperlik insanların günlük olarak kullandığı bir ürün haline geldi. Bu nedenle de toplumun yabancı olduğu maske siperlik gibi ürünleri alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği ciddi bir merak konusu haline geldi.

Bu nedenle sizler için maske alırken dikkat edilmesi gereken birkaç temel nokta ile ilgili kısa bilgiler derledik.

Maske Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Maske alırken dikkat edilmesi gereken pek çok noktanın varlığından söz etmek gerekir. Bu noktaların başında da almayı düşündüğünüz maskenin Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olması gelir. Çünkü, Sağlık Bakanlığı onayı olmayan ürünlerin koruyuculuk düzeylerinden emin olmak pek mümkün değildir ve resmi bir kurumdan onay almamış olan maskelerin sağlığa zarar verme ihtimalide vardır.

Maskelerin en temel görevi, bulaşıcı hastalıklara karşı kişinin solunum yollarının korunmasıdır. Ancak her maskenin bunu sağlaması mümkün değildir. Bu nedenle de en az 3 katlı olan maskelerin kullanılması ve bu maskelerin gerekli katmanlara sahip olması gerekir.

Maske alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise maskelerin paketli ve ambalajlı olarak satılmasıdır. Çünkü, dışarıda açıkta satılan maskelerin koruyuculuk düzeyleri düşük olabileceği için el değmeden üretilen ve ambalajlanan maskelerin kullanılması gerekir. Bunun yanı sıra maskeyi doğru takmak da çok önemlidir. Maskenin kendisi kadar takılma şeklide koruyuculuğu üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Maske Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kalabalık ortamlarda bulunan kişilerin en fazla 4 saatte bir maskesini yenilemesi mikropların ürememesi için çok önemlidir. Aynı şekilde nemli ortamlarda mikroplar daha çok üreyebileceği için maskede en ufak nem oluştuğunda da maskenin değiştirilmesi gerekir. Aksi takdirde maskenin koruyuculuğu düşecektir.

Market, kafe, restoran, AVM gibi kalabalık ortamlara girildiğinde ve çıkıldığında da maskenin yenilenmesi oldukça önemlidir. Böylelikle mikropların artabileceği bir aralık oluşmamış olur.

Bu noktalara dikkat edildiği takdirde maskelerin koruyuculuk oranları da ciddi oranda artacaktır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: maske alırken nelere dikkat edilmeli, maske nasıl kullanılmalı, maske, sağlıklı yaşam, maske siperlik
Kasım 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR