Mantar ve Pişik Nasıl Ayırt Edilir?

Mantar ve Pişik Nasıl Ayırt Edilir

Mantar ve pişik rahatsızlıklarının ayırt edilebilmesi için meydana gelen belirtilere dikkat edilmesi gerekmektedir. Bazı zamanlar pişik ile mantar belirtileri birbirlerine benzeyebilir, hatta aynı bölgede rastlanabilir. Vücutta pişik belirtisine rastlanan bir bölgede mantar enfeksiyonu da görülebilir.

Bebeklerde Pişik ve Mantar Farkı Nasıl Anlaşılır?

Genellikle bebeklerde görülen pişik; bacak içlerinde, koltukaltında, göğüs altında ve eklem bölgelerinde görülür. Yetişkinlerde de meydana gelebilen pişik rahatsızlığı bazı zamanlar mantar ile karıştırılabilmektedir. Nemli ve hava almayan bölgelerde sürtünme sonucu oluşan tahriş olarak tanımlanan pişik, cilt üzerinde döküntülere sebep olabilir. Uzun süre kapalı kalan bölgelerde meydana gelen pişik, zamanla bakteri oluşumu ve mantarın tetiklediği bir rahatsızlıktır.

Antibiyotik ile kortizonlu kremi bir arada kullanan bebeklerin vücutlarında mantar enfeksiyonları oluşabilmektedir. Hava sıcaklıklarının artması ile terleyen ve nemi muhafaza eden bölgelerde mantar enfeksiyonu olasılığı oldukça fazladır.

Pişik üzerinde mantar enfeksiyonu görüldüğünde, cilt üzerinde kızarıklık ve nemli bir parlaklık meydana gelir. Pişik etrafından kırmızı döküntüler de ortaya çıkabilmektedir. Gözlemsel semptomların yanında mantar ve pişik rahatsızlıklarının farkını anlayabilmek için klinik bulgulara da ihtiyaç duyulmaktadır.

Pişik ile mantarın en belirgin farkı, mantarın pişik tedavisi ile iyileştirilememesidir. Pişik doğru bir tedavi ile en az 2 günde iyileşme belirtisi göstermektedir. 2 gün içerisinde iyileşme görülmüyorsa, mantar enfeksiyonu olabilir.

Vücudunda pişik belirtileri görülen bireylere doktora başvurmadan mantar ilacı kullanmaması önerilir. Çünkü yanlış tedavi olumsuz yan etkileri ortaya çıkarabilir.

Pişik Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Pişik kremi ve bebek pişik kremi doktor tavsiyesi dikkate alınarak seçilmelidir. Yumuşak kıvama sahip, çinko oksit içeren ve rengi beyaz olan kremler pişik rahatsızlığını önlemek için kullanılmalıdır. Etkili bir sonuç elde edebilmek için bez değişimlerinde ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır.

Çinko oksit, organik zeytinyağı, çörekotu, Omega-3 ve Omega-6 kaynağı ceviz yağı içeren Biobaby Hassas Bebek Cildine Özel Pişik Kremi 75 Ml ile pişik rahatsızlığını önleyebilmek mümkündür.

Aynı zamanda bebeklerde pişik rahatsızlığının mantara dönüşmemesi adına bebeklerin altının sıkça değiştirilerek temiz ve kuru bir alan yaratılması tavsiye edilmektedir.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: bebek pişik kremi, pişik kremi, bebeklerde mantar, biobaby pişik kremi
Haziran 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR