Mama ile Devam Sütü Arasındaki Fark Nedir?

Mama ile Devam Sütü Arasındaki Fark Nedir?

Ebeveynliğe yeni adım atan birçok kişinin bebek bakımıyla ilgili aklına çok çeşitli sorular takılmaktadır. Eğer bu kişilerin etraflarında daha deneyimli ebeveynler yoksa büyük zorluk yaşamaktadırlar. Çünkü, bir anda kendilerini daha önce şahit olmadıkları bir sürecin içerisinde bulmaktadırlar. Bu süreç içerisinde omuzlarında sandıklarından çok daha büyük bir sorumluluk olduğunu, bakmakla yükümlü oldukları küçücük bir bebekleri olduğunun bilincine varırlar ve ne yapmaları gerektiğiyle ilgili pek çok soru ile baş başa kalırlar.

Bu sorunlardan biri de bebeğin beslenmesinin nasıl olduğu sorusudur. Çünkü bir bebek söz konusu olduğunda beslenme şeklini çözmek sorun olmaktadır. Bunun nedeni ise bir bebeğin vücut yapısının, mide yapısının bir yetişkinden çok daha farklı olmasıdır. Bir bebek bir yetişkinin sahip olduğu gibi kesici dişlere ya da güçlü bir sindirim sistemine sahip olmamaktadır. Bu nedenle de bebeğin beslenmesi için daha farklı yolların izlenmesi gerekmektedir.

Bu yollardan biri de mama veya devam sütü kullanımıdır. Ancak bu iki kavram birbirinden farklı olmaktadır ve kullanım şekilleri de farklılık göstermektedir. Mamanın da devam sütünün de kullanılması gereken farklı dönemler olmaktadır.

Mama ve Devam Sütü Arasındaki Farklar Nelerdir?

Devam sütü genellikle ilk 6 ay içerisinde tüketilmesi uygun görülen ve bebeğe anne sütünün yetersiz geldiği durumlarda başvurulması gereken bir takviyedir. Mama ise genellikle devam sütünden sonra çocuk artık püre ve benzeri gıdaları tüketebilir hale geldikten sonra bebeğe verilen ek gıdalar olarak tanımlanabilmektedir.

Ancak, her devam sütü bebeğe uygun olmayabilir. Bunun için de Evolvia gibi kalitesini kanıtlamış ürünlerin kullanılması önerilmektedir. Fakat sadece kaliteli ürün kullanılması yeterli olmamaktadır. Çünkü devam sütlerinin bebeğinizin ayına ya da yaşına göre değişen o zamanki ihtiyaçlarını karşılamak için üretilen birçok farklı türü bulunmaktadır. Örneğin; Evolvia Nutripro Plus 1 Bebek Sütü gibi 0 ile 6 ay arasında kullanıma uygun olan bebek sütlerinin daha ileriki aylarda kullanılması önerilmemektedir. Çünkü bebeğiniz büyüdüğü için vücudunun alması gereken besin oranları da değişecektir ve 0-6 ay arası kullanıma uygun olan bebek sütleri bebeğinize yeterli gelmeyecektir.

Bu nedenle de 6. ayından itibaren 12. ayına kadar Evolvia Nutripro Plus 2 Bebek Devam Sütü gibi devam sütlerine başvurmanız gerekmektedir. Bu şekilde bebeğinizin yaşı büyüdükçe alacağınız ürünlerin de değişmesi aynı zamanda da sizin bu değişimi iyi takip etmeniz gerekmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: mama nedir, devam sütü nedir, mama ile devam sütü arasındaki fark nedir, anne ve bebek, bebek devam sütü, sağlıklı yaşam
Haziran 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR