Makyaj Bazı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Makyaj Bazı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Profesyonel bir makyaj için olmazsa olmazlardan olan makyaj bazı aslında üzerine sürülen tüm ten ürünlerinin tutunabileceği bir zemin oluşturan ve aynı zamanda cildi makyaja hazırlayan ürünler olarak açıklanmaktadır.

Genellikle silikon bazlı polimerler ile formüle edilen krem, likit ya da jel formundaki ürünler olarak ifade edilebilecek olan makyaj bazı, çoğunlukla şeffaf, beyaz ya da krem rengi olan makyaj bazları, yüze uygulandığında dağılarak cilt ile tam anlamıyla bütünleşmekte ve herhangi bir renk farkı yaratmamaktadır.

Renksiz makyaj bazları olduğu gibi, renk düzenleyici (color corrector) olarak da bilinen renkli makyaj bazları da bulunmaktadır. Cilt bakımı için gerekli bileşenlerle donatılan bu ürünler ciltteki ton farklılıklarını eşitleyerek kusurları örtmektedir. Renk düzenleyici makyaj bazları sorunlu bölgenin tam zıttı bir renge sahip olduğu için o bölgeyi nötrleyerek kamufle etmektedir.

Cildindeki kızarıklıklardan ve sivilcelerden şikayetçiysen yeşil renkli makyaj bazlarını tercih etmen daha doğru olacaktır. Aynı şekilde eğer cildin sarımsı ve donuk görünüyorsa lila renkli ürünler, göz altındaki koyu halkalar için pembe, somon gibi renkli ürünler, eğer teninde farklı sebeplerden oluşan lekeler varsa bunları kamufle etmesi için sarı tonlu ürünleri, daha aydınlık ve ışıltılı bir cilt için mavi renkli bazları kullanman tavsiye edilmektedir.

Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır?

Öncelikle, her makyaja başlamadan önce olduğu gibi, yüzünü cilt tipine uygun bir temizleyici ile kirden ve yağdan arındırman gerekmektedir. Eğer nemlendirici etkisi olmayan bir baz kullanıyorsan cildini temizledikten sonra günlük nemlendiricini de sürmen tavsiye edilmektedir.

Tenin makyaj yapmaya hazır hale geldiğinde kendine uygun olarak seçtiğin makyaj bazını cilde uygulamaya kolaylıkla başlayabilirsin. Bu aşamada çok fazla ürün kullanmana gerek yoktur. New Well Derma Make Up Base Mattifying Makyaj Bazı gibi bazları ince bir tabaka halinde sürmen yeterli olmaktadır. Gereğinden fazla kullanılan bazlar tam tersi bir etki yaratarak fondötenin yüzüne iyi oturmamasına sebep olabilmektedir.

Nohut büyüklüğünde alınan bazı yanaklara, buruna, alına ve çeneye uygulamak gerekir. Daha sonra parmaklarla ya da temiz bir fondöten fırçası ile yüzün ortasından başlayıp dışına doğru iyice yedirilmelidir.

Kimi silikon bazlı ürünler kalın bir formüle sahip olmaktadır. Onları, özellikle burun çevresine uygularken, güzelce yedirmeye özen göstermen gerekmektedir.

Fondöten sürmeden önce makyaj bazının tamamen kurumasını beklemeli ve ürünün cildine tamamen oturması için ona birkaç dakika zaman vermek gerekmektedir.

Tüm bu adımlar dikkatle ve özenle uygulandığında makyaj bazının cildinde kaybolduğunu rahatlıkla görebilirsin. Ama merak etme, etkisi seni gün boyunca yalnız bırakmayacak ve makyajın ilk anki tazeliğiyle hep seninle olacak!

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: makyaj bazı, makyaj bazı nasıl kullanılır, new well makyaj bazı
Mart 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR