Magnezyum Neye İyi Gelir? Magnezyumun Faydaları

Magnezyum Neye İyi Gelir? Magnezyumun Faydaları

Magnezyum insan vücudunun işlevi için kritik öneme sahip bir mineraldir. İnsan vücudu fonksiyonlarının işlevinin gerçekleşmesi, metabolik reaksiyonların oluşumu, hücresel yapım ve onarımlar için magnezyuma gereksinim duyar. Magnezyum diş, kas, kemik ve protein yapısı için kritik olan mineraldir. Vücut bu minerali kendi başına üretemediği için gıdalar ve multivitaminler aracılığıyla alınması gerekir.

Magnezyum vücudumuzda pek çok önemli işleve sahip bir mineraldir. Magnezyumun metabolizmaya pek çok fayda sağlar. Vücudumuzda yer alan 300’den fazla enzimin çalışmasında önemli bir role sahip olan magnezyum ayrıca hücrelerin büyümesi ve yenilenmesinde önemli bir role sahiptir. Magnezyum ayrıca sinir hücreleri arasında iletimin sağlanmasını sağlayan nörotransmitter denen maddelerin kontrolünde önemli bir role sahiptir.

Magnezyumun Faydaları Nelerdir?

Kemik Gelişimini Destekler

Sağlıklı ve güçlü kemikler için gerekli olan magnezyum kemik gelişimini destekler. Böbreklerde D vitamini aktive eden magnezyum özellikle çocukluk çağında yeterli kemik gelişimi için alınması gereken bir mineraldir. Kemik sağlığını koruyan magnezyum, kemik erimesinin önüne geçer.

Vücutta İşlevsel Role Sahiptir

Magnezyumun temel görevlerinden biri enzimlerin çalışmasında yardımcı molekül olarak hareket etmesidir. Bu sayede 300’den fazla reaksiyonun temelini oluşturur. Sinir sisteminin düzenlenmesinde, DNA ve RNA’nın oluşması ve onarılmasında görev alır.  Aminoasitlerden yeni protein oluşturulmasına katkı sağlar. Kasların kasılması ve gevşemesinde etkin rol oynar.

Kalp Sağlığını Korur

Magnezyum vücudumuzdaki kalp ve kas sağlığının korunmasına yardımcı olur. Hipertansiyon, anormal kalp ritmi ve felç gibi kalp hastalığı riskinin azaltılmasında etkili bir gıdadır. Yeterli alınması durumunda vücudun fonksiyonu açısından oldukça yararlıdır.

Nutraxin Magnesium içeriğinde 250 mg yer alan takviye edici gıdadır. Magnezyum düzenli alınması halinde yorgunluğun ve bitkinliğin azaltılmasına katkı sağlar. Magnezyum enerji oluşumu metabolizmasına katkı sağlayan takviye edici gıdadır. Normal kas fonksiyonlarının düzgün işlemesinde etkin rol oynar. Kemiklerin gelişimi ve korunması açısından kritik bir mineraldir. Magnezyum ayrıca dişlerin korunmasına da katkı sağlar. Magnezyumun günlük olarak tüketilmesi sağlık açısından gereklidir. Bu nedenle multivitamin desteği alarak magnezyum eksikliğini kolay bir şekilde giderebilirsiniz.

Etiketler: magnezyum, magnezyum faydaları, magnezyum neye iyi gelir
Mayıs 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR