Magnezyum Eksikliği Nasıl Anlaşılır? Magnezyum Eksikliği Belirtileri

Magnezyum Eksikliği Nasıl Anlaşılır? Magnezyum Eksikliği Belirtileri

Magnezyum eksikliği birçok sağlık sorunu ve komplikasyona neden olabilir. Magnezyum, insan vücudu için gerekli olan önemli mineraller arasında yer alır. Magnezyum faydaları açısından pek çok faydaya sahiptir. Magnezyumun vücudumuzdaki temel faydası sinirlerin ve kasların gevşemesini sağlamaktır.

Magnezyum, pek çok faydaya sahip ve vücudumuz için oldukça önemli bir mineraldir. Magnezyumun vücudumuzda temel pek çok görevinin bulunmasının yanı sıra magnezyum eksikliği vücudumuzda bazı görevlerin yerine getirilmesinde problemlere yol açabilir. Magnezyum eksikliği belirtileri gözlendiği takdirde hemen önlem almak oldukça önemlidir.

Magnezyumun Faydaları Nelerdir?

Magnezyum, diş, kas, kemik ve protein yapısı bakımından kritik öneme sahip bir mineraldir. Vücudumuzda bulunan magnezyumun yüzde %60’ı kemiklerde bulunur. Magnezyum eksikliği vücudumuzda bazı nedenlerden dolayı oluşabilir. Magnezyum eksikliğinde takviye edici gıdalar kullanımı söz konusudur.

Magnezyum sağlıklı ve güçlü kemik oluşumu için oldukça önemli bir mineraldir. Özellikle çocukluk döneminde sağlıklı kemik gelişimi için mutlaka yeterli oranda magnezyum alınması önem arz etmektedir. Magnezyum ayrıca kemik erimesinin önlenmesinde de etkilidir. Magnezyum, inflamasyon belirtilerinin giderilmesinde etkilidir. Kronik hastalıklarla alakalı kronik inflamasyon belirtilerini azaltır.

Magnezyum aynı zamanda anormal kalp ritmi, hipertansiyon, kalp ve kas sağlığının korunması, felç gibi kalp hastalıklarıyla alakalı birçok hastalığın önlenebilmesinde etkilidir. Yüksek tansiyon hastalarında yüksek kan basıncını düşürür. Günlük belirli oranda tüketimde kan basıncının dengelenmesini sağlar. Magnezyumun cilde faydaları da mevcuttur.

Magnezyum Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

Magnezyum eksikliği belirtileri şu şekilde sıralanabilir;

Kronik baş ağrıları

Yüksek tansiyon

İştahsızlık ve aşırı yorgunluk

Stres ve uykusuzluk

Mide bulantısı ve kusma

Eklem ağrıları

Saç dökülmesi

Odaklanma problemi

Kronik kabızlık

Magnezyum eksikliği yaşayanlar ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirler. Magnezyum eksikliğinin nedenleri arasında yanlış beslenme alışkanlıkları, stres, sigara tüketimi, kanser ilaçlarının kullanımı, böbrek ve karaciğer hastalıkları, antibiyotiklerin sık ve düzenli kullanımı, yetersiz beslenme, D vitamini eksikliği, çölyak ve kronik ishal gibi problemler bulunmaktadır.

Magnezyum Eksikliği Tedavisi

Magnezyum eksikliği durumunda takviye edici gıda ile bu eksikliğin giderilmesi söz konusudur. Bu durumda magnezyum içeren takviye edici gıdalar kullanabilirsiniz. Magnezyum hapı kullananlar vücudun magnezyum dengesinin sağlanmasına yardımcı olur. En iyi magnezyum takviyesi olarak Vitabiotics Osteocare Kalsiyum Magnezyum Vitamin tercih edebilirsiniz. Vitabiotics Osteocare Kalsiyum Magnezyum kemiklerin korunmasına destek olan kalsiyum, magnezyum ve kofaktörler tarafından zengin bir gıdadır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: magnezyum nedir, magnezyum eksikliği, magnezyum eksikliği belirtileri, magnezyum faydaları nelerdir, magnezyum eksikliği nasıl anlaşılır, takviye edici gıdalar, vitaminler
Ağustos 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR