Likit Kapatıcı Nedir? Nasıl Uygulanır?

Likit Kapatıcı Nedir? Nasıl Uygulanır?

Kapatıcılar makyaj çantalarının olmazsa olmazları arasında yer alır. Yorgun ve lekeli bir cildin gizlenmesinden tutunda gözaltındaki morlukların yok edilmesine kadar birçok neden için kullanılır. Kapatıcı kullanılmasındaki amaç kusursuz bir ten görünümü oluşturmaktır.

Kapatıcı Nedir? Ne İşe Yarar?

Kapatıcı ciltteki izlerin gizlenmesi için kullanılan, fondötene göre daha yoğun içeriğe sahip olan üründür. Genellikle yüz için kullanılan bu ürün yüksek kapatıcılık özelliğine sahiptir. Piyasada farklı özelliklerde satılan kapatıcıların her biri farklı özelliklere sahiptir.

Kapatıcı Çeşitleri Nelerdir?

Kapatıcılar birden fazla çeşide sahiptir. Aşağıda çeşitlerine göre kapatıcılar belirtilmiştir.

Likit Kapatıcılar: Likit kapatıcılar, sıvı formda olduklarından dolayı ciltte uygulanması oldukça kolaydır. Basitten daha zora doğru kapatıcı etkisi bulunur. IMPALA Likit Kapatıcı -Liquid Concealer cildinizde uyguladığınız bölgedeki sivilceleri ve lekeleri kapatacak etkiye sahiptir. Cildin doğal görüntüne katkı bulunacak ürün sitemizden satın alınabilir.

Krem Kapatıcılar: Krem kavanozlar, katı formda satılırlar. Daha büyük alanlarda daha yoğun lekelerin kapatılmasında etkilidir.

Stick Kapatıcılar: Bu tip kapatıcılar ruj şeklindedir, yapısal olarak krem kapatıcılara benzer olan bu tip kapatıcıların etkisi yüksektir.

Kalem Kapatıcılar: Basmalı şekilde üretilmiş olan kalem kapatıcılar, ergonomik tutuş şekillerinden dolayı avantajlıdır.

Kapatıcılar Nasıl Kullanılır?

Kapatıcıların kullanım şekli çeşidine göre farklılık gösterir. Bunun için öncelik hangi çeşit kullanıldığıdır. Kapatıcılar fondöten sürüldükten sonra uygulanmalıdır. Gözaltındaki morlukların giderilmesi isteniyorsa koyuluğun en yoğun olduğu bölgeye sürülerek başlanması gerekir. Kapatıcıların çizgilere dolmaması önemlidir, bunun için sürüldükten sonra iyi yedirilmesi gerekir. Eğer iz kalması istenmiyorsa bu durumda transparan pudra kullanılmalıdır. Kapatıcılar yalnızca kusurların gizlenmesi için değil aynı zamanda yüzde kontör yaratma içinde kullanılabilen ürünlerdir. Cildin tonundan daha açık bir rengin seçilmesi burun, gözaltı, çene ve elmacık kemiklerinin aydınlatılması sağlanabilir. Kapatıcılar yüzde istenilen kusursuz görüntünün oluşturulması açısından oldukça önemlidir. Ancak hangi ürünün ne şekilde ve nereye kullanılması gerektiğinin bilinmesi gerekir.

Makyaj ürünleri için https://www.dermoailem.com/  adresini ziyaret edebilir beğendiğiniz bir ürünün siparişini vererek satın alabilirsiniz.

Etiketler: likit kapatıcı nedir, likit kapatıcı nasıl uygulanır, kapatıcı ne işe yarar, kapatıcı çeşitleri nelerdir
Ocak 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR