Lens Solüsyonu Nasıl Kullanılır?

Lens Solüsyonu Nasıl Kullanılır?

Kontakt lenslerlerin doğru bir biçimde temizlenmesi göz sağlığı için çok önemlidir. Çünkü lensler yumuşak bir yapıya sahip olan ve yapışkan sayılabilecek ürünlerdir. Bu ürünler göze daha iyi yapışabilmek için kornea tabakasının ürettiği proteinleri kullanır.

Bu durumda lenslerin etraftaki tozları ve mikropları kendine çekmesini kolaylaştırabilir. Bunun önlenebilmesi için de lens solüsyonlarının en iyi şekilde temizlenmesi ve kullanılması gerekir. Bunu da Renu 360 ml Multiplus Lens Solüsyonu gibi lens solüsyonları kullanarak yapmak mümkündür. Bu nedenle sizler için doğru lens solüsyonunun nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili bilgiler derledik.

Lens Solüsyonu Kullanımı

Lens solüsyonunu nasıl kullanmanız gerektiğini ilk kez aldığınızı belirttiğiniz takdirde eczacınız ya da doktorunuz size detaylı açıklama yapacaktır. Ancak, yine de aklında soru işareti kalanlar olursa diye kısaca bilgileri sizler için özetledik.

Genel anlamda lens solüsyonlarının kullanımları çok kolaydır. Bu nedenle adımları doğru bir şekilde takip ettiğiniz sürece herhangi bir sorun ile karşılaşmazsınız.

Lensinize dokunmadan önce ilk olarak ellerinizi sabunla güzelce yıkamanız gerekecektir. Ellerinizi yıkarken genel anlamda nemlendirici özelliğe sahip sabunlar kullanmanız ise sizin el sağlığınız içinde olumlu bir etki yaratacaktır. Ellerinizi yıkamanızın ardından ise tek kullanımlık peçeteler ile elinizi iyice kurulamanız önerilir. Çünkü, havlu veya pamuklu ürünler kullanırsanız bu ürünler defalarca kullanıldığı için üzerinde bakteriler olabilir ya da elinize fark etmediğiniz iplik parçaları gelir. Bu da göz sağlığınızı olumsuz etkileyebilir.

Elleri yıkama ve kurutma işleminin ardından kutusundan çıkardığınız lensinizi bol miktarda solüsyon ile durulamanız gerekecektir. Bu sayede temizlenen lensinizi dikkatli bir şekilde gözünüze yerleştirebilirsiniz. Ancak, gözünüze dikkatlice temizlediğiniz lens rahatsızlık veriyorsa göz damlası ile kayganlaşmasını sağlamanız tavsiye edilir.

Kullanmayı düşündüğünüz göz damlası için ise ilk olarak dikkat etmeniz gereken şey göz doktorunuza danışarak göz damlası kullanmanızdır. Çünkü her bir göz damlasının içeriği belirli oranlarda farklılık gösterebilir ve göz tipinize uygun olan göz damlası gözünüze zarar verebilir. Bu nedenle de bu alanda uzman olan göz doktorunuzun önerisini dikkate almanız ve onun önerisine göre hareket etmeniz önerilir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: lens, lens solüsyonu nedir, lens solüsyonu nasıl kullanılır, lens suyu, göz sağlığı
Kasım 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR