Kuru ve Çatlak Topuklar İçin Bakım İpuçları

Kuru ve Çatlak Topuklar İçin Bakım İpuçları

Ayakların sağlıklı ve güzel kalmasını sağlamak için her gün bakım yapılması gerekir. Kuru ve çatlamış topuklar rahatsız ve ağrılı olmanın yanı sıra utanç verici bir görüntüye sahip olabilir.

Dermatit, sedef, şeker hastalığı ve tiroid gibi ayak kuruluğuna yol açan hastalıklar tedavi edilmezse derin ağrılı çatlaklara yol açabilen bazı tıbbi durumlara sebep olabilir.

Topukları sağlıklı tutmak için ipuçları

  • Nazikçe fırçalayın
  • Yoğun nemlendirici kremler kullanın
  • Sert sabundan kaçının
  • Pamuklu çorap giyin
  • Uygun ayakkabı seçin
  • Yatmadan önce bakım yapın

Sert Sabunlardan Uzak Durun

Sabunlar sadece kiri ve tozu temizlemekle kalmayıp aynı zamanda ciltten nem eksilten kimyasallar içerir. Bu yüzden nazik, kokusuz bir yumuşak sabunları seçmek daha iyidir.    

Yumuşak Ovalama

Kuvvetli ovalama ne sağlıklı topuklarda ne de çatlamış topuklarda tavsiye edilmez. Topuklarınızdaki sert deriyi sadece ayak törpüsü kullanarak nazikçe temizleyin. Bazıları ponza taşı kullanabiliyor, ancak bu durum cilde zarar verebilir.  

Nemlendirici Kullanın

Kaliteli bir nemlendirici losyon kullanarak ayakları nemlendirin. Piyasada bulunan çok çeşitli nemlendiriciler arasından en iyi nemlendiriciyi seçin. Lapitak Ayak Bakım Kremi 100 ml; Allantoin ve gliserinle zenginleştirilmiş konsantre özel formülüyle ciddi şekilde kurumuş, yıpranmış ve çatlamış ayak ve topukları kullanıldığı ilk günden itibaren hızla nemlendirerek anında yumuşatır.

Uygun Ayakkabı Seçimi

Açık ayakkabılar güzel görünür, ancak topuklara destek sağlamadıkları için, topuklar daha fazla toza ve sürtünmeye maruz kalır. Kapalı ayakkabılar kuruluğu ve topukların çatlamasını önler. Ayaklara daha iyi destek veren jel tabanlar veya çoraplar da günümüzde piyasada mevcuttur. Bu nedenle, parmak arası terlik gibi topukluk olmayan ayakkabı kullanmaktan kaçınmak mantıklı olacaktır.

Gecelik Günlük Bakım

Yatmadan önce, cildi yumuşatmak için ayakları ılık suda 10–20 dakika bekletin, nemlendirici krem ​​sürün ve gece boyunca bırakın. Krem nemi hapseder ve cildin nemlenmesine yardımcı olur.

Ayak sağlığınızı koruyabilmek için mutlaka düzenli olarak günlük bakım yapmanız gerekir. Ayak sağlığınızı yakından ilgilendiren ürünlerle için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: kuru topuklar, çatlak topuklar, topuk çatlak kremi, ayak bakımı, ayak bakım kremi
Ocak 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR