Kuru Şampuan Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kuru Şampuan Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Günümüz modern dünyasında saçlar çok fazla dış etkene maruz kalmaktadır. Üstelik tüm o toz, kir saçlarımıza yapışmakta ve yağlı bir görüntünün oluşmasına neden olmaktadır. Bu görüntünün önüne geçmek içinde pek çok kişi her gün saçlarını yıkamaktadır.

Ancak, saçları her gün yıkamak saç derisinin kurumasına ve saçların yıpranmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle insanlar saçlarını yıkamalarına gerek kalmayacak alternatif arayışına girmiştir. Bu durumda da kuru şampuanlar yardıma koşmuştur.

Kuru Şampuan Nedir?

Kuru şampuan olarak adlandırılan bu şampuanlar genellikle saça su değmeden temiz bir görüntü elde edilmesini sağlamaktadır. Kuru şampuanların ana özü genellikle mısır veya pirinç nişastasından meydana gelmektedir ve taze, çiçeksi kokulara sahip olmaktadır.

Kuru Şampuan Nasıl Kullanılır?

Kuru şampuanlar genellikle sprey kutularına konmuş bir şekilde satılmaktadır ve kullanırken de saç derinize ortalama 30 cm’lik bir mesafeden sıkıp masaj yapmanız gerekmektedir. Kuru şampuanı uyguladıktan sonra kafa derinize masaj yapmanız eşit dağıtılması ve tortu kalmaması açısından önemlidir.

Bunun yanı sıra saçınızı uygulamanın ardından taramanız önerilmektedir. Böylelikle saçınızda kuru şampuanın kalıntısının kalmasının önüne geçebilirsiniz. Tarama işlemi bu açıdan önemli olmaktadır. Çünkü kuru şampuanın pudralı bir yapısının olması nedeniyle iyi taranmadığı durumlarda kepekli bir görüntünün oluşmasına neden olabilmektedir.

Kuru şampuanı denedikten sonra saçını yıkamak isteyenlerin dikkatli olması önemlidir. Çünkü, kuru şampuanın tamamen saçtan arındırılması için bol su ile yıkanması gerekmektedir. Aksi durumda saç derisi hava alamaz ve bu durumda saç dökülmelerine neden olabilir.

Kuru Şampuan Ne Zaman Kullanılır?

Kuru şampuanlar genellikle yağlı saçları daha canlı ve hacimli tutmak için tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra Batiste Naughty Ekstra Hacim Veren Kuru Şampuan gibi şampuanlar temiz saçın daha hacimli olması içinde kullanılabilmektedir.

Kuru şampuanlar saçın canlı ve güçlü görünmesi konusunda etkili olduğu için her zaman kullanılabilmektedir. Ayrıca saçlarınızın daha hacimli olması isterseniz bir gece önceden uygulayıp uyumak çok daha mantıklı bir fikir olacaktır.

Her Gün Kuru Şampuan Kullanmak Zararlı Mıdır?

Kuru şampuanlar sıklıkla kullanılabilmektedir. Ancak hassas bir saç derisine sahip olanların saçlarına her gün kuru şampuan uygulamamaları önerilmektedir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: kuru şampuan nedir, kuru şampuan nasıl kullanılır, kuru şampuan hakkında bilmemiz gerekenler, kuru şampuanın zararları, saç bakımı, bakım önerileri, güzellik sırları
Haziran 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR