Kuersetin Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kuersetin Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kuersetin diğer adlarıyla Quercetin ya da Kuersetin flavonoidler ismi verilen bu bitkiler temelde bir grup bitki bileşiğine ait olan pigmentlerdir. Flavonoidler ya da kuersetinler, sebzeler, meyveler, taneler, çay ve şarap gibi maddelerde, bitkilerde oldukça zengin olarak bulunmaktadır.

Quercetin ya da kuersetin kalp hastalığı, kanser ve dejeneratif beyin bozuklukları risklerinin azalması konusunda da yararlıdır. Aynı zamanda da birçok çalışma bu yararları onaylayan niteliktedir. Bunun yanı sıra kuersetin çeşitli sağlık sorunlarının çözümü noktasında da faydalı görülmektedir.

Quercetin gibi flavonoidlerin faydalı etkileri, vücudunuzda antioksidan olarak işlev görme yeteneklerini de yükseltmektedir. Antioksidanlar, serbest radikallere bağlanabilen ve onları nötralize edebilen bileşiklere verilen addır. Serbest radikaller, seviyeleri çok yükseldiğinde hücresel hasara neden olabilecek kadar kararsız olan moleküller yapılardır. Serbest radikallerin neden olduğu hasar, kanser, kalp hastalığı ve diyabet dahil olmak üzere çok sayıda kronik durumla bağlantılıdır.

Quercetin, beslenmenizde en bol bulunan flavonoid maddesidir. Ortalama bir insanın çeşitli besin kaynakları aracılığıyla günde 10-100 mg flavonoid tükettiği tahmin edilmektedir. Yaygın olarak quercetin içeren yiyecekler arasında soğan, elma, üzüm, çilek, brokoli, turunçgiller, kiraz, yeşil çay, kahve, kırmızı şarap ve kapari gibi besinler bulunmaktadır. Venatura Kuersetin gibi kapsül ve toz formunda besin takviyesi olarak da bulunabilmektedir.

İnsanlar Quercetini ya da kuersetini çeşitli sebeplerden kaynaklı olarak alabilmektedir. Bunlar, bağışıklığı artırmak, iltihapla mücadele edebilmek, alerji ile mücadele edebilmek, yardımcı egzersiz performansı güçlendirmek, genel sağlığı korumak gibi pek çok farklı nedene bağlı olabilmektedir.

Quercetin’in Sağlığa Yararları

Araştırmalar, kuersetin antioksidan özelliklerinin çeşitli sağlık sorunlarına karşı yarar sağlamasıyla ilişkilendirmiştir. Bu avantajları sizler için kısaca derledik.

Enflamasyonu Azaltabilir

Yapılan çeşitli araştırmaların neticesinde kuersetinin enfeksiyonlarla ve iltihaplarla savaştığı gözlemlenmiştir. Bu nedenle de VeNatura gibi bilinen markaların kuersetin takviyelerinin kullanılması önerilmektedir.

Alerji Semptomlarını Hafifletebilir

Kuercetin’in potansiyel anti-enflamatuar özellikleri sayesinde alerjik semptomlarda da rahatlama olanağı tanımaktadır.

Antikanser Etkileri Olabilir

Quercetin antioksidan özelliklere sahiptir. Bu nedenle de kanserle mücadele edilmesi noktasında etkin rol oynamaktadır.

Kronik Beyin Bozuklukları Riskinizi Azaltabilir

Yapılan çeşitli çalışmalar, quercetin’in antioksidan özelliklerinin olduğunu ifade etmektedir. Bu özellikleri sayesinde de Alzheimer hastalığı ve bunama gibi dejeneratif beyin bozukluklarına karşı korunmaya yardımcı olabileceğini ortaya koymaktadır.

Kan Basıncını Düşürebilir

Yüksek tansiyon veya kan basıncının düşürülmesi noktasında etkili olan kuersetin oldukça önemli bir takviye edici gıda olmaktadır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: kuersetin nedir- kuersetinin faydaları nelerdir, kuersetin neye iyi gelir, kuersetinin sağlığa yararları nelerdir, quercetin, takviye edici gıdalar, besin takviyesi
Temmuz 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR