Krom Pikolinat Nedir? Ne İşe Yarar?

Krom Pikolinat Nedir? Ne İşe Yarar?

Krom, birçok farklı formda bulunabilen bir mineraldir. Krom endüstriyel kullanımda kirlilik oluşmasına neden olabilecek tehlikeli bir formdayken pek çok gıdada ve sağlıklı yağlar içerisinde güvenli bir formda da bulunabilir. Bu nedenle de krom aslında bulunduğu forma göre şekil alan bir mineral olarak tanımlanabilir.

Krom ile ilgili çeşitli görüşler vardır. Bazı araştırmacılara göre, kromun gerçekten gerekli bir mineral olup olmadığı merak edilen bir konudur. Bu nedenle de bu mineral ile ilgili iki farklı görüş vardır. Bunlardan biri bu mineralin gerçekten gerekli olduğunu savunan bir gruptur. Diğeri ise kromun gerekli olup olmadığını sorgulayan bir gruptur. Ancak ne olursa olsun kromun vücut üzerinde belirli etkilerinin olduğu bir gerçekliktir. Örneğin, krom insülin hormonunun vücuttaki görevlerini yerine getirebilmesi için yardımcı olan chromodulin adlı bir molekülün parçasıdır. Aynı zamanda insülin, pankreas tarafından salınan bir molekül olması bakımından önemlidir.

Yapılan çeşitli araştırmalara göre, bağırsaklarda kromun emilimi oldukça düşüktür. Bu da aslında sindirilen kromun %2,5'inden daha azı emildiğini gösterir. Bunun yanı sıra krom pikolinat normal kroma göre daha iyi bir emilim gösteren alternatif bir biçimdir. Bu nedenle krom pikolinat genellikle diyetlerde önerilir.

Krom Pikolinat Ne İşe Yarar?

Krom pikolinat insan sağlığı üzerinde pek çok etkiye sahiptir. Sizler için bu etkiler arasında en sık karşılaşılanlarını hazırladık.

Kan Şekerini Düzenler

Yapılan araştırmalara göre, düzenli olarak krom pikolinat kullanıldığında kan şekerinin düzenlendiği gözlemlenmiştir. Bu nedenle de kan şekeri olan kişilerin Orzax Ocean Çörek Otu Yağı 60 Kapsül + Krom Pikolinat gibi takviye edici gıdalar kullanması önerilir.

Açlığı ve İstekleri Azaltır

Krom pikolinat düzenli olarak kullanıldığında açlık hissinizin azalmasına yardım ettiği bilinmektedir. Bu nedenle de sıklıkla diyetlerde önerilen, spor yaparken zaman zaman kullanılması tavsiye edilen bir maddedir.

Kilo Vermenize Yardımcı Olur

Krom pikolinat açlık hissini azalttığı, kan şekerini düzenlediği için kilo vermenize de çok büyük katkılar sağlamaktadır. Çünkü, vücudunuzun ihtiyacı olandan daha fazla besin almanızı önlemekte ve bunu yaparken de dengeli kilo vermenizi sağlamaktadır.

https://www.dermoailem.co

Etiketler: krom pikolinat nedir, krom pikolinat ne işe yarar, sağlıklı yağlar, takviye edici gıdalar
Kasım 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR