Koronavirüse Karşı Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Gıda Takviyeleri

Koronavirüse Karşı Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Gıda Takviyeleri

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele edebilmenin en önemli koşulu güçlü bir bağışıklığa sahip olmaktır. Hızlı yayılan Covid-19 vakalarından korunmak için maske, sosyal mesafe ve hijyen önlemleriyle beraber güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak da gerekmektedir. Bu zor dönemi olabildiğince rahat atlatabilmek için beslenmemize dikkat etmeli, gerekli durumlarda gıda takviyeleri ile vitamin ve mineral desteği almalısınız.

Koronavirüs salgını sadece ülkemizi değil dünyayı da derinden etkileyen bir virüstür. Pandemi şartlarında koronavirüsten korunmak için bağışıklığı güçlü tutmak bu hastalığa karşı yenilmemenin en önemli koşullarından biridir. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlü tutmak için beslenmeye dikkat etmek gerekir. Bazı durumlarda yeterli vitamin, mineral ve protein alamayabiliriz. Bu gibi durumlarda gıda takviyesi alarak vitamin eksikliğini giderebiliriz.

Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?

Bağışıklık sistemi vücudu hastalıklara karşı koruyan bir koruma kalkanı olarak karşımıza çıkar. Vücuda girmeye çalışan virüs, parazit, bakteri, toksin ve diğer yabancı mikro organizmaları tanıyarak zararlı gördüklerini yok eder. Bağışıklık sistemi pek çok faktöre bağlı olarak zayıf düşebilir. Hatta bazı durumlarda tamamen çökmesi söz konusu olabilir. Zayıf bağışıklık sistemine sahip kişiler Covid-19’a yakalanma durumunda çok daha ağır atlatabilmektedir. 

Bağışıklık sisteminin güçlü ve sağlıklı olması enfeksiyon ve hastalığı önlemek için kritik bir öneme sahiptir. Özellikle yaşamış olduğumuz pandemi sürecinde bağışıklık sisteminin güçlü olması ayrı bir önem kazanmaktadır. Güçlü ve sağlıklı bağışıklık için dengeli ve sağlıklı beslenmek gerekir. Bunun yanı sıra ek takviyeler ile bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Gıda Takviyesi Kullanımı

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanı sıra bazı gıda takviyelerinin de bağışıklık sistemi üzerinde etkili olmaktadır. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirmek için gıda takviyeleri kullanabilirsiniz. Gıda takviyelerini kullanmadan önce doktorunuza danışarak takviye edici gıda desteğine başlayabilirsiniz.

VeNatura bağışıklık sistemini güçlendiren pek çok gıda takviyesine sahiptir. VeNatura Omega 3 Takviye Edici Gıda balık yağı, EPA ve DHA, Omega 3 içerir. Günde 1-2 yumuşak kapsül alınması tavsiye edilmektedir.
Etiketler: gıda takviyeleri, bağışıklık sistemi güçlendirme, bağışıklık sistemi
Haziran 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR