Korona Virüsünün Önlenmesinde C Vitamininin Önemi

Korona Virüsünün Önlenmesinde C Vitamininin Önemi

Korona, burun, sinüsler ve üst solunum sistemi enfeksiyonlarına saldıran bir virüstür. Belirtileri, soğuk algınlığı ve öksürüğe benzer. Kronik rahatsızlığı olanlarda etkili olduğu için bu hastalarda bağışıklık sistemi zayıfladığında, bronşit ve zatürree gibi daha ciddi semptomlara neden olabilir.

Korona Virüsünü Önlemek Mümkün mü?

C vitamini virüs ve bakterilerle mücadelede önemli bir rol oynar. Bu nedenle Korona’yı önlemede C vitamini desteğinden yararlanmak tavsiye edilir.

Genel olarak, her hastalığın nedeni zayıf bağışıklık sistemidir. C vitamini eksikliği yaşayan bir kişinin kolayca hastalanması da bu nedenledir.  

C vitamininin bağışıklık sistemindeki rolü, vücuda zarar verebilecek kanser hücrelerini veya diğer zararlı hücreleri bulmak ve öldürmektir.

Öksürük ve Soğuk algınlığı tedavisine yardımcı olur

C vitamini, ciddi komplikasyonları önleyerek öksürük ve soğuk algınlığının iyileşmesini destekleyebilir, çünkü bu tar rahatsızlıklar bazı durumlarda, zatürree ve akciğer enfeksiyonlarına dönüşebilir.

Hasar görmüş vücut dokusunu onarır

C vitamini cildi besler ve ciltteki hasarlı dokuyu onarır. Örneğin, yaraların iyileşmesinde önemli rol oynar.

Serbest radikallerden kurtulun

C vitamini, serbest radikallerin olumsuz etkilerine karşı koyabilecek antioksidanlar içerir. Kanser, kalp problemleri ve artrit gibi hastalıkların engellenmesine katkıda bulunur. Kısaca C vitamini vücudu genel hastalıklardan korumanın anahtarıdır.  

İçerisinde bulunan birçok vitamin ve mineral çeşidi ile günlük ihtiyacın karşılanmasına yardımcı olan Supradyn All Day 30 Tablet,  C ve B kompleks vitaminleri ile Bakır, Demir, İyot, Mangan mineralleri normal enerji oluşum metabolizmasına katkı sağlar.

Korona virüsü ile mücadele ve önleme ipuçları

Korona virüsünün bulaşması, düşük vücut direnciyle yakından ilişkilidir. Öksürerek veya virüsle kontamine olmuş bir ele dokunulduğunda kolayca bulaşabilir bu nedenle dışarı çıkmadan önce, burun ve ağız koruması için maske kullanılması gerekir. Maske takmak, korona virüsünün bulaşmasını önlemek için etkili bir önlemdir.

Ellerinizi yıkamak, korona virüs dahil olmak üzere birçok hastalığın bulaşmasını önlemek için basit bir yöntemdir. Dışarıdan eve geldiğiniz de ellerinizi yıkamadan önce gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza dokunmamaya çalışın.

Yemekten önce, tuvalete gittikten, öksürdüğünüz veya hapşırdıktan sonra ellerinizi mutlaka yıkamalısınız.  

Vitamin takviyeleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz
Etiketler: c vitamini, c vitamini önemi, virüsün önlenmesinde c vitamininin önemi, c vitamini faydaları, koronavirüs önlemler, c vitamini ne işe yarar
Temmuz 01, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR